Magda Vášáryová veští zlý koniec Viktorovi Orbánovi. A znova nadáva tým, čo nechcú utečencov

Magda Vášáryová veští zlý koniec Viktorovi Orbánovi. A znova nadáva tým, čo nechcú utečencov

Expolitička SDKÚ-DS Magda Vášáryová vyhodnotila pre server ParlamentnéListy.sk uplynulý summit EÚ, situáciu v Poľsku, vrátila sa aj k svojim výrokom na adresu migrantov a komentuje aj aktuálnu domácu politickú scénu.

Podľa názoru Vášáryovej išlo v Bratislave o normálny neformálny summit 27 krajín Európskej únie. „Každý, kto žije v dome aspoň sa siedmimi nájomníkmi, vie, že dohovoriť sa na spoločnom postupe je namáhavé. A to je nás v EÚ dvadsaťsedem, „spomenula. A všimla si tiež situáciu v Maďarsku, kde premiéra Viktora Orbána čaká referendum a potrebuje dostatočne vystrašiť chudákov Maďarov. „Prehra v referende bude znamenať začiatok jeho pádu. Trochu mi to pripomína Cameronová hru, ktorá skončila nepredvídateľne pre celú Veľkú Britániu. Ostatní lídri si povedali svoje, stretli sa v kuloároch a vyslali aj signály, aby upokojili populistov, ktorý strašia národy, „povedala Vášáryová.

Odmietavý postoj Slovenska voči kvótam stále považuje politička za navodenie strachu v spoločnosti. „Pamätáte sa ešte na hystériu okolo kvót pre ženy? My môžeme, samozrejme, posielať svoje deti ako ekonomických migrantov po celom svete, ale k nám, oficiálne, nesmie prísť nikto. Neoficiálne prichádzajú stovky z nich do našich tovární, lebo nemáme dosť pracovných síl. Takže migranti tu budú, ale nie tí, ktorí utekajú pred bombami, „spomenula politička. Podľa jej slov je škoda, že Vyšehradská skupina nezaujala stanovisko pred kulmináciou problému. A to také, za ktoré by sme sa nemuseli dnes hanbiť. „Aspoň teda tí, ktorí sa cítia byť kresťanmi,“ dodala.

0Shares
Slovensko