Matovič: Nikdy neustupujem zlu, ale ešte viac mi záleží na rukojemníkoch (video)

Matovič: Nikdy neustupujem zlu, ale ešte viac mi záleží na rukojemníkoch (video)

15.12.2022 (Webnoviny.sk) – Minister financií Igor Matovič ponúkol svoju demisiu. Oznámil to na štvrtkovom brífingu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO).

„Do politiky som vstúpil s dvomi hlavnými cieľmi, a to odstaviť skorumpovaných politikov od moci a takto zachránené financie dať do rúk najmä rodinám s deťmi. Nikdy neustupujem zlu, ale ešte viac mi záleží na rukojemníkoch a dnes sú nimi všetci ľudia na Slovensku,“ vyhlásil líder OĽaNO.

Matovičova kritika SaS

Matovič dodal, že jeho ponuka na podanie demisie platí, ak klub strany Sloboda a Solidarita (SaS) stiahne návrh na vyslovenie nedôvery vláde a podporí návrh štátneho rozpočtu v predloženej podobe, čim podľa neho ľudia prestanú byť rukojemníkmi politických hier.

„Kolegovia zo SaS po voľbách sľúbili bezhraničnú lojalitu a vernosť demokratickým voličom. Po odchode z koalície opäť sľúbili, že budú konštruktívnou opozíciou. To, čo sa deje dnes, vidíte sami. Vo štvrtok o 17:00 rozhodnú o osude koalície hlasy skorumpovanej mafie, voči ktorej sme svojho času spolu bojovali,“ uviedol Matovič.

Slovensko nevyhnutne potrebuje pokoj

Dodal, že vo štvrtok o osude vlády rozhodnú hlasy ľudí, ktorých poslanci SaS nazývajú fašistami, a hlas človeka, ktorému sa podľa lídra OĽaNO z noci do rána záhadne obrátilo svedomie.

„Slovensko nevyhnutne potrebuje pokoj, toto konanie však prináša rozvrat. Povalenie vlády v tomto čase spôsobí totálny chaos a neschválený štátny rozpočet strádanie ľudí a mimoriadne ekonomické škody pre štát,“ dodal Matovič.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Podľa medializovaných informácií z Denníka N už hnutie OĽaNO oznámilo strane SaS aj prípadného nástupcu Igora Matoviča. Mohol by ním byť súčasný štátny tajomník rezortu financií Marcel Klimek.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Menšinová vláda Eduarda Hegera, Mimoriadna schôdza parlamentu, Minister financií SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovič: Nikdy neustupujem zlu, ale ešte viac mi záleží na rukojemníkoch (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko