Matovič si vie predstaviť, že OĽaNO podporí novú vládu. Od Ódora i Čaputovej žiada splnenie podmienok

Matovič si vie predstaviť, že OĽaNO podporí novú vládu. Od Ódora i Čaputovej žiada splnenie podmienok

3.6.2023 (SITA.sk) – Chceme od premiéra Ľudovíta Ódora a prezidentky Zuzany Čaputovej garanciu, že nezrušia 200 eur na dieťa. Pretože prezidentka a jej Progresívne Slovensko bojovalo proti tejto podpore.

Druhá požiadavka je, aby premiér ponechal 500 eur pre voličov, ktorí pôjdu 30. septembra voliť, aby zabojoval o život demokratického Slovenska.

Povedal to po rokovaní s premiérom Ódorom predseda hnutia Obyčajní ľudia, nezávislé osobnosti a priatelia (OĽaNO) Igor Matovič.

Podmienky pre vládu

Premiér na rokovaní informoval, ako si predstavuje vyskladať programové vyhlásenie vlády a za akých podmienok by ho hnutie OĽaNO bolo ochotné podporiť.

Len v prípade, že podporí obe požiadavky, bude hnutie súhlasiť s programových vyhlásením, podotkol Matovič.

Robí opak toho, čo Fico

Na otázku, či sa Matovič nebojí, že prídu voliť aj ľudia, ktorí len chcú získať 500 eur Matovič povedal, že robí už dlho v politike presný opak toho, čo chce predseda strany Smer-sociálna demokracia Róbert Fico.

„Róbert Fico chce minimalizovať volebnú účasť a vie prečo a my ju chceme maximalizovať a tiež vieme prečo,“ povedal Matovič.

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023, Príspevok na dieťa, Programové vyhlásenie vlády
Zdroj: SITA.sk – Matovič si vie predstaviť, že OĽaNO podporí novú vládu. Od Ódora i Čaputovej žiada splnenie podmienok © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko