Matovič vyzval poslancov, aby sa Fica nebáli. A skorumpovaný Pellegrini „je cez kopírak to isté“, tvrdí

Matovič vyzval poslancov, aby sa Fica nebáli. A skorumpovaný Pellegrini „je cez kopírak to isté“, tvrdí

26.1.2023 (Webnoviny.sk) – Šéf hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič v rozprave k návrhu na prijatie uznesenia o skrátení volebného obdobia vyzval poslancov, aby sa predsedu Smeru – Sociálna demokracia Roberta Fica nebáli, pretože on si nezaslúži ich rešpekt, ale naopak, majú poukazovať na jeho skutky z minulosti.

Organizovaná zločinecká skupina

Ste organizovaná zločinecká skupina, ste mafia,“ adresoval strane Smer-SD, ktorá podľa neho existuje na to, aby legitimizovala príjmy z trestnej činnosti.

Vo vystúpení kritizoval Roberta Fica (Smer-SD) s tým, že je schopný v pléne hovoriť, ako mu záleží na ľuďoch a pritom rodinám s deťmi zvyšovali rodinné prídavky o 20 centov ročne a o 21 centov daňový bonus.

Že sa nehanbíte, vy zlodejiská odporné, za ten čas ste futrovali vaše trezory zlatými tehlami,“ dodal Matovič.

„Cez kopírak to isté“

Na adresu predsedu Hlasu-SD Petra Pellegriniho povedal, že je rovnako skorumpovaný, „je to cez kopírak to isté.“

Osem rokov ste oblbovali dôchodcov so 600-miliónmi,“ povedal pred poslancami Matovič a dodal, že Fico s Pellegrinim len na jednom podvode pri preclievaní čínskeho textilu ukradli tým istým dôchodcom 520 miliónov eur.

Líder OĽaNO kritizoval aj nedostavanú diaľnicu z Bratislavy do Košíc dodnes, pretože podľa neho peniaze rozkradli. O Ficovi tiež povedal, že je zodpovedný za vraždu novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, pretože stvoril systém, ktorý dal pocit bohorovnosti Marianovi Kočnerovi a ďalším obvineným v tomto prípade.

Jankovskej kabelky

Pokračoval o Monike Jankovskej a kabelkách, ktoré údajne dostávala za rozsudky s dodatkom, že „toto tá vaša kr..a robila.“ Podpredseda Národnej rady SR Peter Pčolinský (Sme rodina) následne Matoviča prerušil a upozornil ho, že treba mať nejakú hranicu vo vyjadrovaní.

Šéf OĽaNO Ficovo vystúpenie zhodnotil slovami, „bola to klasika, zrejme sa dobre nevyspal, ale jednu perlu som si poznačil – „ak hovoríte o mafii, tak hovoríte o nás,to je krásne priznanie si presne toho, čo ste“.

Fico vymyslel plán

Zopakoval, že Fico vydal orgány činné v trestnom konaní do rúk šéfa nitrianskej mafie Norberta Bödöra. V reakciách na Matovičove vystúpenie poslanec za OĽaNO Marek Šefčík povedal, že Fico vymyslel plán, ako zabezpečiť, aby sa on a ďalší spolupáchatelia nerozhovorili a sľúbil im, že urobí všetko preto, aby boli predčasné voľby.

Vaše snahy o to, aby ste sa vy a ďalší spolupáchatelia vytrhli z mlynu spravodlivosti, sú zjavné. Nič iné počas troch rokov nerobíte,“ dodal.

Podľa poslanca Milana Kuriaka (OĽaNO) súčasná vláda urobila za necelé tri roky pre ľudí viac, ako Fico za 12 rokov, počas ktorých drancoval a ožobračoval štát.

Skrátenie volebného obdobia

Poslanci Národnej rady SR (NR SR) v štvrtok začali rokovať o návrhu na prijatie uznesenia o skrátení volebného obdobia, ktoré otvorí dvere predčasným parlamentným voľbám a určí termín ich konania. Na návrh predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) plénum schválilo, že o uznesení sa bude hlasovať v utorok 31. januára o 17:00.

Poslanci rokujú o návrhu uznesenia, ktoré predložila skupina poslancov hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) a Občiansko-demokratickej platformy. Ako uviedol za predkladateľov poslanec Lukáš Kyselica (OĽaNO), predčasné voľby navrhujú na 30. septembra a predseda NR SR ich má vyhlásiť najskôr 130 dní a najneskôr 110 dní pred dňom ich konania.

Viac k témam: hlasovanie poslancov, Opozícia, Politická kríza, Predčasné voľby na Slovensku 2023, skrátenie volebného obdobia
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovič vyzval poslancov, aby sa Fica nebáli. A skorumpovaný Pellegrini „je cez kopírak to isté“, tvrdí © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko