Rusi vypálili na Ukrajinu ďalšie desiatky rakiet, vzdušné sily zostrelili aj 24 dronov

Rusi vypálili na Ukrajinu ďalšie desiatky rakiet, vzdušné sily zostrelili aj 24 dronov

26.1.2023 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 26. januára 11:47

Ukrajinská protivzdušná obrana pracuje na zastavení ruských útokov po tom, ako ruské sily vo štvrtok ráno na krajinu vypálili viac ako 30 striel. Informuje o tom spravodajský portál CNN s odvolaním sa na Ukrajinské vzdušné sily.

Ruské lietadlá Tu-95

Hovorca vzdušných síl Jurij Ihnat v ukrajinskej televízii uviedol, že „z (ruskej) Murmanskej oblasti“ vzlietlo asi šesť ruských lietadiel Tu-95 a „odpálili rakety“.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Očakávame viac ako 30 rakiet, ktoré sa už začali objavovať v rôznych oblastiach,“ priblížil.

Niektoré rakety zasiahli Vinnyckú oblasť, informoval prostredníctvom komunikačnej platformy Telegram tamojší gubernátor Serhij Borzov. Zatiaľ však nehlásia obete.

Jeden mŕtvy a viacerí zranení v Kyjeve

Podľa Serhija Popka, šéfa vojenskej administratívy Kyjeva, na mesto vypálili viac ako 15 rakiet a všetky sa podarilo zostreliť.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Kyjevský starosta Vitalij Kličko však neskôr informoval, že v ukrajinskom hlavnom meste po najnovšom ruskom útoku zahynul minimálne jeden človek a ďalší dvaja utrpeli zranenia. „Sú informácie o jednom mŕtvom a dvoch zranených v dôsledku zásahu rakety v Holosijivskom obvode,“ napísal na Telegrame a dodal, že explózie hlásia aj z Dniprovského obvodu.

Sirény ohlasujúce vzdušný útok sa vo štvrtok ráno rozozneli naprieč všetkými oblasťami Ukrajiny. Okrem toho velenie ukrajinských vzdušných síl informovalo aj o zostrelení 24 útočných dronov, ktoré Rusko vypustilo počas noci.

Viac k témam: Kyjev, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusi vypálili na Ukrajinu ďalšie desiatky rakiet, vzdušné sily zostrelili aj 24 dronov © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko