Muža obvinili z týrania zvierat. Nemeckého ovčiaka držal bez možnosti pohybu, psa museli utratiť

Muža obvinili z týrania zvierat. Nemeckého ovčiaka držal bez možnosti pohybu, psa museli utratiť

21.3.2023 (SITA.sk) – Trenčianska enviropolícia obvinila J. P. z obce Bzince pod Javorinou (okres Nové Mesto nad Váhom) z prečinu týrania zvierat.

Bez možnosti pohybu

Ako informovala polícia na sociálnej sieti, obvinený utýral 10-ročného nemeckého ovčiaka, ktorého museli následne utratiť.

Podľa polície bol pes dlhodobo umiestnený v zatarasenom koterci bez možnosti pohybu, ako aj výstupu a vstupu do koterca s obmedzením výživy a mal na tele neošetrené rany.

Intenzívna liečba

„Veterinárny lekár skonštatoval u psa podvýživu a viaceré hnisavé rany, prerastené pazúre, zanesené zvukovody, splstnatenú srsť, pričom podľa neho to bol dlhodobo zanedbávaný stav, ktorý bol jednoznačne spôsobený nevhodnými chovnými podmienkami a dlhodobým neriešením zdravotného stavu zvieraťa,“ uviedla k prípadu polícia.

Napriek intenzívnej liečbe vo veterinárnej ambulancii a dennému podávaniu antibiotík a výživových doplnkov došlo u psa k regresii. Po následnej sepse organizmu museli psa utratiť.

Zdroj: SITA.sk – Muža obvinili z týrania zvierat. Nemeckého ovčiaka držal bez možnosti pohybu, psa museli utratiť © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko