Na návrh OĽaNO a Sme rodina nastanú v parlamente personálne zmeny, odvolanú Šofranko zvolili za členku iného výboru

Na návrh OĽaNO a Sme rodina nastanú v parlamente personálne zmeny, odvolanú Šofranko zvolili za členku iného výboru

17.3.2023 (SITA.sk) – Personálne zmeny v parlamentných výboroch v piatok schválili poslanci Národnej rady (NR) SR na návrh členov klubu hnutí Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) a Sme rodina. Máriu Šofranko (OĽaNO) odvolali z funkcie členky výboru NR SR pre sociálne veci a poslanca Erika Ňarjaša (OĽaNO) z funkcie člena výboru pre nezlučiteľnosť funkcií.

Členka zahraničného výboru

Máriu Šofranko zároveň zvolili za členku zahraničného výboru, poslanca Sebastiána Kozareca (OĽANO) za člena výboru pre nezlučiteľnosť funkcií a za člena zahraničného výboru.

Igor Matovič (OĽaNO) sa stane členom mandátového a imunitného výboru, Peter Cseh (OĽaNO) bude členom osobitného kontrolného výboru na kontrolu činnosti vojenského spravodajstva, Marcel Mihalik (OĽaNO) bude pôsobiť ako člen výboru pre sociálne veci. Poslanec Miloš Svrček (Sme rodina) sa stane členom výboru na preskúmavanie rozhodnutí Národného bezpečnostného úradu.

Doplňujúci návrh Saloňa

Poslanci zároveň schválili doplňujúci návrh Mariána Saloňa (Smer-SD), ktorý hovorí o tom, že zaniklo členstvo poslancov Kristiána Čekovského a Róberta Haláka v osobitnom kontrolnom výbore na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby (SIS), keďže im zaniklo členstvo v klube OĽaNO.

Zároveň parlament verifikoval členstvo Anny Zemanovej (SaS) a Jána Szőllősa (OĽaNO) v tomto výbore.

Viac k témam: Odvolanie z funkcie, Personálne zmeny, Poslanci
Zdroj: SITA.sk – Na návrh OĽaNO a Sme rodina nastanú v parlamente personálne zmeny, odvolanú Šofranko zvolili za členku iného výboru © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko