OĽaNO má plnú podporu Občiansko-demokratickej platformy. Hlasovanie podľa Šudíka skončí rozdielom jedného hlasu

OĽaNO má plnú podporu Občiansko-demokratickej platformy. Hlasovanie podľa Šudíka skončí rozdielom jedného hlasu

8.12.2022 (Webnoviny.sk) – Občiansko-demokratická platforma v rámci hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) nebude hlasovať za vyslovenie nedôvery vláde. Pre agentúru SITA to povedal poslanec Národnej rady SR a člen platformy Tomáš Šudík.

Podporujeme vládu premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) a určite nebudeme hlasovať za populistický návrh predsedu strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richarda Sulíka,“ uviedol poslanec.

Má plnú podporu

Šudík je presvedčený, že by to nič dobré pre Slovensko neprinieslo a v súčasnosti má vláda plnú podporu Občiansko-demokratickej platformy.

Poslanec si zároveň myslí, že samotné hlasovanie o vyslovení nedôvery vláde skončí rozdielom jedného, maximálne dvoch hlasov.

Pád protikorupčnej vlády

Pevne verím, že demokratickí poslanci v strane SaS majú dostatok zdravého rozumu a nepodporia pád protikorupčnej vlády,“ uviedol.

Návrh na vyslovenie nedôvery vláde podala strana SaS spolu s Hlasom-SD. Ako dôvod uviedli, že vláda ohrozuje základy ústavnosti a dôvery v demokratický režim. Vyčítajú jej návrh rozpočtu na rok 2023, rezignovanie na boj proti korupcii či zvyšovanie napätia v spoločnosti.

Mimoriadna schôdza parlamentu sa začne vo štvrtok 8. decembra o 14:00, hlasovať sa bude v utorok 13. decembra o 11:00.

Viac k témam: hlasovanie poslancov, Menšinová vláda Eduarda Hegera, Mimoriadna schôdza parlamentu, Politická kríza, Vyslovenie nedôvery
Zdroj: Webnoviny.sk – OĽaNO má plnú podporu Občiansko-demokratickej platformy. Hlasovanie podľa Šudíka skončí rozdielom jedného hlasu © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko