Počas medzinárodnej protidrogovej akcie skončili v putách bývalý šéf bezpečnosti Slovana s bratom

Počas medzinárodnej protidrogovej akcie skončili v putách bývalý šéf bezpečnosti Slovana s bratom

15.7.2022 (Webnoviny.sk) – Polícia zaistila v rámci veľkej medzinárodnej akcie Parketár kilogramy tvrdých drog a státisíce eur. V drogovej kauze obvinili celkovo 16 ľudí.

V putách skončili aj šéf bezpečnosti bratislavského futbalového klubu ŠK Slovan spolu s bratom. Informuje o tom portál noviny.sk televízie JOJ.

Sedem z nich sa postavilo pred sudcu Špecializovaného trestného súdu SR, ktorý večer rozhodol, že budú stíhaní väzobne.

Prokurátor spolu s vyšetrovateľmi mužov viní z toho, že mali nelegálny biznis s kokaínom a pervitínom.

Zhabali kokaín aj pervitín

Pri veľkej medzinárodnej protidrogovej akcii kukláči zhabali kilogramy kokaínu a pervitínu za státisíce eur.

Počas akcie zaistili omamné a psychotropné látky v hodnote viac ako 250-tisíc eur a finančnú hotovosť viac ako 300-tisíc eur. Zaistili tiež motorové vozidlá, elektronické nosiče údajov a telekomunikačné prostriedky,“ informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Pôsobili v Bratislave a okolí

Skupina mala pôsobiť v Bratislave a jej okolí minimálne päť rokov. Ako informuje portál, staré autá používali ako takzvané mŕtve schránky, kde uskladňovali drogy.

Vyššiu hotovosť vyšetrovatelia našli napríklad aj v starom hydrante.

Ide o obchodovanie s pervitínom a kokaínom, čo sa týka predaja, jedná sa o veľký rozsah, hovorím niekoľko desiatok kilogramov v týždňových intervaloch,“ uviedol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Peter Kysel.

Obvinení bratia

Podľa informácií TV JOJ sú medzi obvinenými aj dvaja bratia, ktorí pôsobili vo futbalovom Slovane Bratislava. Starší z dvojice bol ešte vo štvrtok, 14. júla v klube šéfom bezpečnosti.

Mladší v minulosti pôsobil ako asistent trénera pri mladších ročníkoch. Podľa informácií televízie starší z bratov údajne cez svoje kontakty dodával kokaín do vyššej spoločnosti pravidelne.

Medzinárodná akcia

Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava okamžite rozväzuje pracovný pomer s bezpečnostným manažérom klubu, ktorý bol v rámci medzinárodnej policajnej akcie Parketár spolu s ďalšími pätnástimi osobami obvinený zo závažnej trestnej činnosti,“ uviedol klub v oficiálnom stanovisku.

Podľa klubu nie je pravda, že medzi obvinenými sú dvaja zamestnanci klubu.

Ide o jedného nášho, aktuálne už bývalého zamestnanca, ktorý pôsobil ako bezpečnostný manažér. Medzi obvinenými je aj jeho brat, ktorý ale už dlhší čas nepracuje v ŠK Slovan Bratislava,“ dodal Slovan.

Viac k témam: Drogová trestná činnosť, Drogy
Zdroj: Webnoviny.sk – Počas medzinárodnej protidrogovej akcie skončili v putách bývalý šéf bezpečnosti Slovana s bratom © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko