Polícia upozornila na zablokovanú skupinu na sociálnej sieti, šírila dezinformácie o očkovaní

Polícia upozornila na zablokovanú skupinu na sociálnej sieti, šírila dezinformácie o očkovaní

30.7.2021 (Webnoviny.sk) – Sociálna sieť zablokovala skupinu Nezaočkovaní, ktorá mala viac ako 35-tisíc členov. Na sociálnej sieti na to upozornila polícia v profile Hoaxy a podvody – Polícia SR. Skupina podľa polície šírila dezinformácie súvisiace s očkovaním proti ochoreniu COVID-19, ale aj obsah, ktorý bol agresívny či podnecujúci násilie.

Využila preto špeciálne kanály, prostredníctvom ktorých sa nakontaktovala na sociálnu sieť, ktorú na obsah upozornila. Výsledkom je zablokovanie skupiny.

Viac o téme: Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku

„V skupine sa objavovalo denne aj viac ako sto statusov rôznych osôb. Informácie boli často klamlivé a zavádzajúce. Už z názvu vyplýva, že sa dotýkali tém ako očkovanie, koronavírus a tiež porušovania mimoriadnych opatrení. Prispievateľom neboli cudzie agresívne a vulgárne prejavy. Z týchto dôvodov predstavovala skupina bezpečnostné riziko,“ uviedla polícia.

Polícia od prevádzkovateľa sociálnej siete ešte nedostala spätnú väzbu ani oficiálne stanovisko. Nedokáže preto určiť, či je zablokovanie skupiny dočasné, alebo bola odstránená natrvalo. Policajný zbor však bude naďalej pokračovať v monitorovaní sociálnej siete a v snahe o prípadné zablokovanie najexponovanejších skupín, stránok a profilov.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: COVID-19, dezinformácie, Facebooková skupina, hoax, Koronavírus, Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia upozornila na zablokovanú skupinu na sociálnej sieti, šírila dezinformácie o očkovaní © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko