Polícia upozorňuje na online podvodníkov, zneužívajú vojnu na Ukrajine a snažia sa od ľudí vylákať peniaze

Polícia upozorňuje na online podvodníkov, zneužívajú vojnu na Ukrajine a snažia sa od ľudí vylákať peniaze

10.3.2022 (Webnoviny.sk) – Polícia upozorňuje na ľudí, ktorí zneužívajú vojnu na Ukrajine na online podvody. Ako uviedol Policajný zbor vo svojom profile na sociálnej sieti, môže ísť o podvodné maily, v ktorých sa neznámy odosielateľ tvári, že organizuje finančnú zbierku pre Ukrajinu, alebo že po niekom, kto zahynul na Ukrajine prijímateľ mailu zdedil veľkú sumu peňazí.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Rovnako varujú pred falošnými charitatívnymi zbierkami a stránkami, ktoré sa budú tváriť, že chcú pomôcť Ukrajine, no v konečnom dôsledku budú chcieť od osoby snažiacej sa pomôcť číslo kreditnej karty.

„Ak chcete reálne pomôcť Ukrajine prostredníctvom finančných zbierok, tak si vždy overte hodnovernosť danej organizácie. Má oficiálnu webovú stránku? Má na nej uvedenú adresu sídla a telefónne číslo? Keď si jej názov zadáte do Google, objavia sa vám reálne články o jej pozitívnej činnosti alebo naopak varovania, že je podvodná? Vidíte na jej stránkach fotky reálnych ľudí, ktorí sú na čele organizácie? Podvodníci sú pripravení zneužiť akékoľvek nešťastie vo svoj prospech. Buďte obozretní, neverte lákavým e-mailom,“ radia policajti.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Online podvod, Podvodníci, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia upozorňuje na online podvodníkov, zneužívajú vojnu na Ukrajine a snažia sa od ľudí vylákať peniaze © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko