Poslanci budú voliť riaditeľa RTVS, kandidátov je osem a poradná komisia odporúča dve mená

Poslanci budú voliť riaditeľa RTVS, kandidátov je osem a poradná komisia odporúča dve mená

29.6.2022 (Webnoviny.sk) – Poslanci budú v stredu predpoludním voliť generálneho riaditeľa RTVS. O post šéfa verejnoprávneho média sa uchádza osem kandidátov vrátane súčasného riaditeľa Jaroslava Rezníka.

Poradná komisia pre voľbu generálneho riaditeľa RTVS pri parlamentnom výbore pre kultúru a médiá zaradila medzi odporúčaných kandidátov na post riaditeľa RTVS Tibora Búzu a Ľuboša Machaja. Za prijateľných označila Petra Badača a Ivana Goliana. Ako neodporúčaných kandidátov označila Petra Janků, súčasného šéfa RTVS Jaroslava Rezníka, Vladimíra Semana a Daniela Živicu.

Predseda poslaneckého klubu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Michal Šipoš uviedol, že klub podporí Machaja. Ak nikto z kandidátov nezíska nadpolovičnú väčšinu hlasov prítomných poslancov, do opakovanej voľby postúpia dvaja kandidáti s najvyšším počtom hlasov. Funkčné obdobie súčasného riaditeľa RTVS Rezníka sa končí tento rok 1. augusta.

Viac k témam: Generálny riaditeľ RTVS, Rokovanie NR SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Poslanci budú voliť riaditeľa RTVS, kandidátov je osem a poradná komisia odporúča dve mená © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko