Premiér je znepokojený situáciou na Ukrajine, rokovanie Bezpečnostnej rady SR v stredu pokračuje (video)

Premiér je znepokojený situáciou na Ukrajine, rokovanie Bezpečnostnej rady SR v stredu pokračuje (video)

26.1.2022 (Webnoviny.sk) – Zasadnutie mimoriadnej Bezpečnostnej rady SR z dôvodu situácie na rusko-ukrajinskej hranici bude pokračovať aj v stredu (26. januára). Pred rokovaním vlády to potvrdil predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO). Premiér zdôraznil, že vláda pristupuje s citlivosťou a obozretnosťou k informácii, ze ruská technika na ukrajinských hraniciach svojím dosahom zasahuje aj na územie Slovenskej republiky.

„Budeme dbať na ochranu bezpečnosti občanov Slovenskej republiky, obzvlášť po dnešných informáciách, že posilňovanie prítomnosti ruských vojsk a techniky, ktorá svojím dosahom zasahuje aj na územie Slovenskej republiky je informácia, ktorá je za posledné desaťročia úplne nového rozmeru,“ povedal Heger.

Predseda vlády je znepokojený vývojom situácie na Ukrajine a zopakoval, že Slovensko podporuje suverenitu, územnú celistvosť a nezávislosť Ukrajiny. Zároveň podporil diplomatický diálog s Ruskou federáciou.

„Hovoríme to niekoľko mesiacov a budeme v tom pokračovať, že je nevyhnutné deeskalovať napätie. Vrátiť sa k rokovaciemu stolu a riešiť ho formou dialógu. Je nevyhnutné, aby sme akýkoľvek možný konflikt odvrátili,“ dodal s tým, že je potrebné si uvedomiť, že hrozba voči Ukrajine je aj hrozba voči Slovensku, ako jej bezprostrednému susedovi.

Viac k témam: agresia, Invázia, Kríza, Rusko, Ukrajina
Zdroj: Webnoviny.sk – Premiér je znepokojený situáciou na Ukrajine, rokovanie Bezpečnostnej rady SR v stredu pokračuje (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko