Prepravu peňazí Slovenskej pošty bude ochraňovať aj Lama SK, na starosť má západné Slovensko

Prepravu peňazí Slovenskej pošty bude ochraňovať aj Lama SK, na starosť má západné Slovensko

28.10.2021 (Webnoviny.sk) – Ochranu pri preprave peňazí Slovenskej pošty, a. s., na západnom Slovensku bude poskytovať bratislavská spoločnosť Lama SK, s.r.o. V časti tendra uspela s najnižšou cenovou ponukou 1,73 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Slovenská pošta vo štvrtok informovala, že ukončila aj tretiu časť opakovanej verejnej súťaže na poskytovanie ochrany pri preprave finančnej hotovosti a s úspešným uchádzačom podpísala zmluvu, ktorá je už zverejnená v centrálnom registri zmlúv.

S firmou Lama SK už podpísali zmluvu

Po vyhodnotení predložených ponúk na tretiu časť zákazky pre západné Slovensko uchádzač na druhom mieste podal námietku. Ako uviedla hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková, do právoplatného rozhodnutia Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) neboli oprávnení uzatvoriť zmluvu.

„Následne v zmysle rozhodnutia ÚVO o námietke si Slovenská pošta vyžiadala od uchádzača, ktorý ponúkol v zmysle jediného hodnotiaceho kritéria najnižšiu cenu a umiestnil sa na prvom mieste v poradí (Lama SK), doplnenie údajov. S výsledkom vyhodnotenia predložených ponúk boli oboznámení všetci uchádzači, ktorí predložili ponuky,“ priblížila Dorčáková.

Žiadny zo zúčastnených uchádzačov nepodal námietku proti vyhodnoteniu ponúk, preto po splnení všetkých legislatívnych povinností Slovenská pošta podpísala zmluvu s firmou Lama SK, ktorá ponúkla najnižšiu cenu.

V tejto časti tendra predložili ponuku štyria uchádzači. Podľa informácií o výsledku vyhodnotenia ponúk spoločnosti Bonul, s.r.o., Nitra a Loomis SK, a.s., Bratislava navrhli cenu v objeme vyše 2 mil. eur bez DPH. Ponuka zvyšného štvrtého uchádzača nie je uvedená medzi vyhodnotenými, pravdepodobne bola vylúčená.

Verejnú súťaž rozdelili na tri časti

Pôvodne prvú verejnú súťaž na ochranu pri preprave finančnej hotovosti, ktorá bola vyhlásená vlani v októbri, poštári už v decembri zrušili. Ponuku predložili len dvaja uchádzači, čo nebolo možné považovať za relevantnú hospodársku súťaž. Opakovaný tender pošta vyhlásila v apríli tohto roka.

„Slovenská pošta v prípravných trhových konzultáciách oslovila hospodárske subjekty schopné poskytovať požadovanú službu. Aj na základe týchto trhových konzultácií a po skúsenostiach z predchádzajúcej súťaže bola verejná súťaž rozdelená na tri časti podľa geografického členenia SR, ktoré reflektuje existujúcu logistickú sieť Slovenskej pošty,“ vysvetlila Dorčáková.

Dve časti súťaže pre východné a stredné Slovensko boli ukončené v júni tohto roka a úspešným uchádzačom sa stal Bonul. V týchto častiach predložili ponuku tri, resp. štyri spoločnosti.

Viac k témam: preprava peňazí, Verejná súťaž
Zdroj: Webnoviny.sk – Prepravu peňazí Slovenskej pošty bude ochraňovať aj Lama SK, na starosť má západné Slovensko © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko