Kližan zrejme odohral posledný zápas v kariére, v prvom kole kvalifikácie Wimbledonu podľahol Kolářovi

Kližan zrejme odohral posledný zápas v kariére, v prvom kole kvalifikácie Wimbledonu podľahol Kolářovi

22.6.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 22. júna 14:45

Slovenský tenista Martin Kližan má, pravdepodobne, po kariére. V úvode júna totiž avizoval, že jeho poslednou zastávkou na profiokruhu bude londýnsky Wimbledon, v jeho kvalifikácii však skončil expresne rýchlo už v prvom kole kvalifikácie.

V utorok bol nad sily 31-ročného Bratislavčana český tenista Zdeněk Kolář, ktorému Kližan za 58 minút podľahol hladko 1:6, 2:6. V aktuálnom rebríčku ATP patrí slovenskému hráčovi 203. pozícia, Kolář figuruje na 221. priečke. Kližan bol v dvojhre najvyššie na 24. pozícii v roku 2015.

Mimoriadna bilancia

Grandslamovým maximom Kližana je 4. kolo na newyorskom US Open v roku 2012, okrem toho do 3. kola prenikol dvakrát na Roland Garros v Paríži (2014 a 2019) a raz na Australian Open v Melbourne (2014).

Na okruhu ATP sa sedemkrát prebojoval do singlového finále a až šesťkrát ho aj vyhral. Naposledy to bolo v auguste 2018 v rakúskom Kitzbüheli. Mimoriadnu finálovú bilanciu má aj vo štvorhre, v ktorej uspel v každej zo štyroch účastí.

Prehrali aj Lacko a Horanský

Počas kariéry dosiahol niekoľko skvelých výsledkov, z hráčov Top 10 zdolal aj Rakúšana Dominica Thiema (2018), Španiela Rafaela Nadal, Japonca Keia Nišikoriho (2014) či Francúza Jo-Wilfrieda Tsongu (2012).

Prvé kolo kvalifikácie dvojhry mužov bolo konečnou aj pre ďalších dvoch Slovákov. Lukáš Lacko prehral so Srbom Nikolom Milojevičom 4:6, 4:6 a Filip Horanský s Austrálčanom Christopherom O’Connellom 6:3, 1:6, 7:9. V hre sú medzi mužmi ešte Andrej Martin, Alex Molčan a Jozef Kovalík. Norbert Gombos sa predstaví v hlavnej súťaži.

Viac k témam: tenis, Wimbledon
Zdroj: Webnoviny.sk – Kližan zrejme odohral posledný zápas v kariére, v prvom kole kvalifikácie Wimbledonu podľahol Kolářovi © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko