Prezidentský palác sa ponoril do tmy, kancelária hlavy štátu sa zapojila do Hodiny Zeme

Prezidentský palác sa ponoril do tmy, kancelária hlavy štátu sa zapojila do Hodiny Zeme

28.3.2021 (Webnoviny.sk) – Kancelária prezidenta SR sa v sobotu 27. marca pripojila ku globálnej iniciatíve Hodina Zeme. O 20:30 sa na hodinu vyplo osvetlenie Prezidentského paláca. V tlačovej správe o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec. Hodina Zeme upozorňuje na prepojenosť sveta v boji za ochranu planéty a klímy.

Tohoročná kampaň sa zameriava na zvýšenie tlaku k prijatiu konkrétnych a ambicióznych záväzkov do roku 2030 na konferencii OSN o biodiverzite, ktorá sa bude koncom roka konať v Číne. Hodinu Zeme tento rok podporil aj generálny tajomník OSN António Guterres s odkazom na to, že práve tento rok môžu lídri prijať kľúčové globálne záväzky pre ochranu životného prostredia.

Kancelária prezidenta SR chce byť podľa slov Strižinca v tomto prístupe inšpiráciou a príkladom. Prezidentka Zuzana Čaputová už vlani ohlásila ambíciu prezidentskej kancelárie stať sa do roku 2030 prvou uhlíkovo neutrálnou verejnou inštitúciou na Slovensku.

Viac k témam: Hodina Zeme, Prezidentský palác
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezidentský palác sa ponoril do tmy, kancelária hlavy štátu sa zapojila do Hodiny Zeme © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko