Pri odpočívadle Zeleneč vytiekli z cisterny stovky litrov kyseliny, na mieste zasahovali aj hasiči (foto)

Pri odpočívadle Zeleneč vytiekli z cisterny stovky litrov kyseliny, na mieste zasahovali aj hasiči (foto)

3.8.2021 (Webnoviny.sk) – Pri odpočívadle Zeleneč v okrese Trnava vytieklo z cisterny zhruba 800 litrov kyseliny. Ako informuje trnavská krajská polícia na sociálnej sieti, na parkovisku pri odpočívadle Zeleneč smerom na Bratislavu zasahujú hasiči, policajti aj inšpektori životného prostredia.

„Krátko po 2:00 ráno si vodič s cisternou s rakúskym evidenčným číslom všimol únik kvapaliny. Auto potiahol z čerpacej stanice na zadné parkovisko a udalosť ohlásil,“ uvádza polícia. Podľa vyjadrenia hasičov mu na cisterne praskla príruba pod ventilom, cez ktorú unikla kyselina chlórovodíková.

Vodič v cisterne prevážal približne 18-tisíc litrov tekutiny, z toho podľa odhadov uniklo asi 800 litrov. Zasahujúci hasiči ju odchytávajú do plastových nádob a podľa potreby riedia vodou. Operačný dôstojník vyslal na miesto vyšetrovateľa spolu s výjazdom.

Tí preveria aj v spolupráci s inšpektormi životného prostredia rozsah škôd a aj to, či mohlo únikom látky prísť k ohrozeniu životného prostredia. „Právna kvalifikácia skutku bude stanovená po dôslednej obhliadke miesta udalosti,“ dodala polícia.

Viac k témam: kyselina, únik kvapaliny, Zeleneč
Zdroj: Webnoviny.sk – Pri odpočívadle Zeleneč vytiekli z cisterny stovky litrov kyseliny, na mieste zasahovali aj hasiči (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko