Priveďte na svoj web viac zákazníkov! Riešením je SEO a budovanie spätných odkazov v sieti SITA

Priveďte na svoj web viac zákazníkov! Riešením je SEO a budovanie spätných odkazov v sieti SITA

26.7.2022 (Webnoviny.sk) – Ak ste niekedy viedli rozhovor o technikách digitálneho marketingu, pravdepodobne ste už počuli pojem SEO. Možno viete, že SEO je dôležité a má niečo spoločné s vyhľadávačmi a budovaním spätných odkazov. Ale čo to vlastne SEO je, prečo je tak veľmi dôležité pre vaše podnikanie, a ako ho správne uchopiť? Poradíme vám.

Čo je SEO a prečo ho potrebujete?

SEO je skratka pre Search Engine Optimization. Zjednodušene povedané, dobré SEO optimalizuje vašu viditeľnosť online. Čím viac ľudí uvidí vašu webovú stránku, tým viac sa zvýši návštevnosť vášho webu, a tým väčšia bude vaša šanca poskytnúť váš produkt alebo službu väčšiemu počtu ľudí. Na stránke vyhľadávania Google je na prvej stránke iba 10 miest.

Opýtajte sa sami seba – ako často pri hľadaní na Google prechádzate aj druhú, tretiu alebo dvadsiatu stránku výsledkov vyhľadávania? Je pravdepodobné, že len zriedka, pretože niekoľko prvých možností vám ponúkne informácie, ktoré ste hľadali. Ak sa teda vaša webová stránka nenachádza na jednom z týchto desiatich najlepších miest vyhľadávania, iná firma práve získala nového zákazníka – alebo vy ste práve jedného stratili.

SEO vám dáva silu byť odpoveďou na otázky vašich potenciálnych zákazníkov. Okrem viditeľnosti a zvýšenia návštevnosti prispieva SEO aj k vášmu autoritatívnemu hlasu vo vašom odbore. To pomáha tvoriť dôveru v značku, čo v konečnom dôsledku vedie k lojalite zákazníkov.

SEO je o kvantite a kvalite. Čím lepšia je vaša webová stránka, tým lepšiu návštevnosť získate, a tým vyššie sa posuniete vo vyhľadávaní. Budovanie SEO funguje za pomoci analýzy kľúčových slov, budovania spätných odkazov a tvorby (kvalitného) obsahu.

Zoznámte sa s budovaním spätných odkazov

Dôležitosť budovania vysokokvalitných spätných odkazov (linkbuilding) nikdy nebola vyššie hodnoteným faktorom. Je to často jediný dôvod, vďaka ktorému máte vyššie hodnotenie ako stránka vašej konkurencie, takže je nevyhnutné pochopiť dôležitosť vytvárania odkazov ako súčasti vysoko kvalitnej SEO kampane. Len tak môžete byť konkurencie schopní a môžete súťažiť o viditeľnosť v online priestore.

Budovanie odkazov je jednoducho proces vytvárania hypertextových odkazov z iných webových stránok späť na vaše vlastné. Vyhľadávače prehľadávajú odkazy medzi jednotlivými stránkami na vašom webe a prepojenia medzi webovými stránkami všeobecne, na základe čoho určujú, čo sa považuje za dobrý odkaz. Odkaz na vašu stránku vysiela spoločnosti Google signál, že váš web je kvalitný zdroj na túto tému, ktorý si zaslúži citáciu. Stránky s väčším počtom spätných odkazov majú tendenciu získavať vyššie hodnotenia od Google.

Existuje mnoho typov techník vytvárania odkazov, ktoré môžete použiť, a hoci sa všetky líšia, ide o jednu z časovo náročných častí SEO, ktorú je potrebné zvládnuť profesionálne. Navyše, nie všetky odkazy sú si rovné. Napríklad odkaz z webnoviny.sk alebo vofinanciach.sk bude pre vás oveľa cennejší ako odkaz z webovej stránky neznámeho influencera alebo bloggera. Aj preto je dôležité v tejto oblasti spolupracovať s vhodným partnerom, ako je napríklad SITA, ktorý vám dokáže zabezpečiť odkazy z kvalitných a overených zdrojov.

Pamätajte, že vyhľadávače sú omylné a za chyby sa platí

SEO je dôležité, pretože vyhľadávače nie sú dokonalé. Pokiaľ nepodniknete kroky na odstránenie ich nedostatkov, zaplatí za to váš web. Ak napríklad vaša stránka nemá správnu štruktúru odkazov, vyhľadávacie nástroje nemusia správne prehľadávať a indexovať stránku, čo môže znížiť jej hodnotenie. Chyby v kódovaní môžu úplne zablokovať vyhľadávače, čo znemožní vášmu webu  získať hodnotenie bez ohľadu na to, koľko času venujete snahám zdokonaliť vaše SEO.

To znamená, že pri používaní stratégií budovania spätných odkazov by ste sa mali zamerať hlavne na skvelý a kvalitný obsah, ktorý chcú vaši používatelia zdieľať – nielen na vytváranie odkazov pre vyhľadávače.

Budovanie odkazov je dôležitou súčasťou SEO už dlhú dobu a zdá sa, že jeho dôležitosť bude ešte stúpať. Google bude totiž vždy chcieť svojim používateľom poskytovať tie najlepšie webové stránky s najobľúbenejším obsahom. Aj to je dôvod, prečo by ste mali v tejto oblasti spolupracovať s profesionálmi, ktorí vedia, ako SEO a linkbuilding využiť vo váš prospech. V SITA už viac ako 25 rokov pomáhame klientom dosahovať skvelé výsledky, medzi ktoré sa časom zaradilo aj zdokonalenie vyhľadávania pomocou efektívnych stratégií vytvárania odkazov, budovanie prirodzene silnej základne odkazov z autoritatívnych domén, a zlepšovanie organickej návštevnosti.

SITA je rešpektovaným a moderným informačným médiom, ktoré ponúka nielen nezávislé spravodajstvo, ale aj široké portfólio webových portálov ako napríklad venergetike.sk a mnohé ďalšie. V segmente reklamy a tvorby kvalitného obsahu SITA disponuje dlhoročnými nenahraditeľnými skúsenosťami, napokon, ako tlačovú agentúru ju cielene vyhľadáva množstvo subjektov verejného a súkromného sektora, vrátane PR agentúr. Ak chcete dosiahnuť skutočný úspech a nechcete, aby vaše úsilie v budovaní odkazov vyšlo nazmar, kontaktujte nás. Detailné informácie o službách SITA nájdete priamo na stránke www.sita.sk.

Tento článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou SITA Slovenská tlačová agentúra a.s., ktorá úspešne pôsobí na slovenskom mediálnom trhu už 25 rokov a poskytuje overené informácie z dôveryhodných zdrojov.

Viac k témam: PR, SEO
Zdroj: Webnoviny.sk – Priveďte na svoj web viac zákazníkov! Riešením je SEO a budovanie spätných odkazov v sieti SITA © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko