Prokurátor sa vyjadrí k vyšetrovaniu nehody na Zochovej, vodičovi navrhujú väzbu a skutok prekvalifikovali

Prokurátor sa vyjadrí k vyšetrovaniu nehody na Zochovej, vodičovi navrhujú väzbu a skutok prekvalifikovali

5.10.2022 (Webnoviny.sk) – Krajský prokurátor v Bratislave Rastislav Remeta v stredu o 11.00 poskytne informácie o stave vyšetrovania tragickej nehody na zastávke Zochova. Informoval o tom hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Vodič je obvinený

Už v utorok polícia informovala, že 60-ročného vodiča obvinili trestného činu všeobecného ohrozenia. V prípade preukázania viny súdom mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, alebo na doživotie.

Tragická nehoda na zastávke Zochova v Bratislave

Ako informoval hovorca bratislavskej krajskej polície Michal Szeiff, vyšetrovateľ zároveň spracoval aj podnet k návrhu na väzobné stíhanie obvineného muža.

Prekvalifikácia skutku

Opitý vodič vozidla zn. Škoda SuperB zišiel v nedeľu 2. októbra večer vo vysokej rýchlosti počas jazdy mimo vozovku na zastávku mestskej hromadnej dopravy Zochova, kde sa v tom čase nachádzalo približne 40 osôb, pričom došlo k zrážke vozidla s nimi.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Auto narazilo do zastávky Zochova v Bratislave (fotografie)

V dôsledku tejto zrážky bezprostredne na mieste zahynuli štyri osoby, traja ľudia boli v kritickom stave prevezení do nemocníc, ďalší traja utrpeli zranenia vyžadujúce si ich ošetrenie v nemocniciach. V priebehu pondelka 3. októbra pribudla ďalšia obeť, ktorou bola 21-ročná študentka.

Ako ďalej informoval Szeiff, policajti bratislavskej krajskej kriminálky intenzívne vykonávali všetky potrebné procesné úkony, cieľom ktorých bolo náležité zistenie skutkového stavu, zaistenie všetkých potrebných dôkazov a ich následné vyhodnotenie. Na základe týchto úkonov bola zabezpečená potrebná dôkazná situácia, umožňujúca vzniesť obvinenie konkrétnej osobe. Na základe doterajšej dôkaznej situácie došlo k zmene právnej kvalifikácie.

https://cdnv.webnoviny.sk/sites/32/2022/10/nehodastaromestska.mp4

Viac k témam: Tragická nehoda na zastávke Zochova v Bratislave
Zdroj: Webnoviny.sk – Prokurátor sa vyjadrí k vyšetrovaniu nehody na Zochovej, vodičovi navrhujú väzbu a skutok prekvalifikovali © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko