Remišová nepripustí opätovný návrat Smeru, s predčasnými voľbami sa odmieta stotožniť

Remišová nepripustí opätovný návrat Smeru, s predčasnými voľbami sa odmieta stotožniť

3.8.2021 (Webnoviny.sk) – Ministerka investícií regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí) sa viac ako kedykoľvek predtým odmieta stotožniť s názormi, že by bolo prijateľným rizikom vyvolávať predčasné voľby a umožniť opätovný návrat strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) k moci.

Uviedla to vo svojom profile na sociálnej sieti v súvislosti so stíhaním bývalej riaditeľky Slovenského pozemkového fondu (SPF) Adriany Š. Najvyšší súd SR nedávno rozhodol o ponechaní všetkých obvinených vo väzbe v kauze korupcie na SPF a skonštatoval, že Adriana Š. sa priznala k prijímaniu tisícok eur.

Človek na správnom mieste

Remišová zdôraznila, že najvyšší súd tak potvrdzuje ďalšie korupčné podozrenia, na ktoré upozorňovala v opozícii. Preto je presvedčená, že umožnenie návratu Smeru-SD a strany Hlas – sociálna demokracia je neprijateľné. Ministerka pripomenula, že 20. júna 2017 zasadal na jej podnet pôdohospodársky výbor Národnej rady SR.

Navrhovala na ňom odvolanie generálnej riaditeľky SPF Adriany Š., voči ktorej už v čase jej menovania vládou boli známe viaceré podozrenia. „Aká bola reakcia ministerky Matečnej a vlády? Náš návrh, ako aj vážne podozrenia odmietli, pani Adrianu Š. nechali vo svojej funkcii a vtedajšia ministerka Matečná sa vyjadrila, že Adriana Š. je človekom na správnom mieste.“ napísala Remišová.

Priznávajú sa viacerí aktéri

Obvinených v kauzách Feudál a Latifundista vzal Špecializovaný súd v Pezinku do väzby 22. mája. Sú medzi nimi finančník Martin K., bývalá riaditeľka SPF Gabriela B. a jej predchodkyňa Adriana Š. Polícia obvinených stíha pre trestné činy prijímania úplatku, podplácania a zneužívania právomoci verejného činiteľa či založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

„Na jej čele mal byť obvinený oligarcha Martin K., blízky Andrejovi Dankovi. V celej kauze sa ale priznávajú viacerí kľúčoví aktéri a je zrejmé, že vyšetrovanie potvrdzuje podozrenia, na ktoré sme v opozícii dlhodobo poukazovali: obrovské korupčné schémy, zabezpečujúce tok peňazí do vreciek ľudí blízkych stranám bývalej vládnej koalície,“ uzavrela Remišová.

Viac k témam: protest „Za predčasné voľby“
Zdroj: Webnoviny.sk – Remišová nepripustí opätovný návrat Smeru, s predčasnými voľbami sa odmieta stotožniť © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko