Remišová: Sputnik je geopolitická zbraň Moskvy. Hrnko: Bábke Veronike životy Slovákov nestoja ani za fajku dymu

Remišová: Sputnik je geopolitická zbraň Moskvy. Hrnko: Bábke Veronike životy Slovákov nestoja ani za fajku dymu

Ako pred rokovaním vlády SR pre médiá vyhlásila vicepremiérka a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová, trvá na tom, aby sa na Slovensku neočkovalo vakcínami bez príslušnej registrácie Európskej agentúry pre lieky (EMA). To, že akákoľvek vakcína z ktorejkoľvek krajiny by mala prísť na Slovensko bez príslušnej certifikácie od EMA, sa nepáči ani ministrovi zahraničných vecí Ivanovi Korčokovi.

Na zasadnutí vlády k nákupu ruskej vakcíny Sputnik V sa Remišová vyjadrila, že ide o “geopolitickú zbraň Moskvy”. Pre portál Aktuality.sk v tejto súvislosti dodala, že “ľudia na Slovensku nesmú byť pokusnými králikmi”.

Na rokovaní kabinetu Remišová za stranu Za ľudí vetovala navrhovaný nákup vakcíny Sputnik V, na základe čoho sa neschválilo príslušné vládne uznesenie. Remišová mala problém aj pri odvolávaní sa na registráciu v Maďarsku. Podľa nej národná registrácia pre takúto vakcínu nie je možná, možná je len centrálna registrácia v rámci EÚ.

“Dnešný deň by mal byť zapísaný do večnej pamäte Slovákov. Náš dom, naše drahé Slovensko horí. V plameňoch denne umiera okolo sto ľudí. Hasiči nie sú spôsobilí hasiť, nie je ich dostatok. Neďaleko je hasičské auto, stačilo by len otvoriť bránu a žiara spaľujúceho ohňa mohla byť utlmená.

Nebude. Vraj hasiči majú vodu z Volgy, a nie z Dunaja, a preto nevieme, či by naše plamene mohli uhasiť. Slováci, voliči, pamätajte si tento deň! Dnes vám povedali, že vaše životy nestoja ani za fajku dymu.

Niekto, kto manažuje bábku Veroniku, hovorí, že voda z Volgy nie je potrebná na hasenie vášho domu, hoci z Dunaja vám čerpať nedovolí,” metaforicky komentoval Remišovej postoj na sociálnej sieti exposlanec NR SR a poradca predsedu parlamentu Anton Hrnko.

“Áno, vážení Slováci, keď budete stále hľadať toho, kto vám zabezpečí aspoň podľa jeho rečí kráľovstvo nebeské na zemi, nečudujte sa, že si zvolíte beštiu, pre ktorú váš život nemá cenu ani toho volebného lístku, čo ste mu hodili do volebnej urny,” pokračoval bývalý poslanec.

zdroj: napalete.sk

0Shares
Slovensko