Matovič ide do Ruska rokovať o vakcíne Sputnik V. Urobí všetko pre to, aby sa ním mohlo očkovať

Matovič ide do Ruska rokovať o vakcíne Sputnik V. Urobí všetko pre to, aby sa ním mohlo očkovať

8.4.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 8. apríla, 11:54

Minister financií Igor Matovič ide do Ruska rokovať o vakcíne Sputnik V. Ako uviedol na sociálnej sieti, vo štvrtok sa stretne v Moskve s Kirillom Dmitrievom, CEO Ruského fondu pre priame investície (Russian Direct Investment Fund), pod ktorého priamo spadá výrobca vakcíny Sputnik V Gamaleya a s ktorým expremiér dohodol celý kontrakt na 2 milióny ruských vakcín.

Viac o téme: Koronavírus COVID-19 vakcína

„Akékoľvek pokútne a systematické snahy zabrániť tomu, aby sa Sputnik V na Slovensku mohol používať, z hĺbky duše odsudzujem a urobím všetko pre to, aby boli nakoniec neúspešné a milión ľudí sa Sputnikom V mohol na Slovensku konečne začať očkovať,“ uviedol Matovič s tým, že o výsledkoch rokovania bude informovať.

O pracovnej ceste expremiéra vedel súčasný predseda vlády Eduard Heger (obaja OĽaNO) aj Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Pre agentúru SITA to uviedol tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Matovič by mal podľa informácií Denníka N navštíviť v piatok 9. apríla Budapešť. Ivan Korčok túto cestu potvrdil s tým, že jej účel nepozná.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku, Sputnik V, zahraničná cesta
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovič ide do Ruska rokovať o vakcíne Sputnik V. Urobí všetko pre to, aby sa ním mohlo očkovať © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko