Slovenská pošta vydáva špeciálnu známku, venovaná bude 1900. výročiu narodenia Marca Aurélia

Slovenská pošta vydáva špeciálnu známku, venovaná bude 1900. výročiu narodenia Marca Aurélia

26.4.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenská pošta v pondelok vydáva poštovú známku „1900. výročie narodenia Marca Aurélia“ s nominálnou hodnotou 1,55 eura. Motívom poštovej známky je bronzová antická jazdecká socha Marca Aurélia, ktorá sa nachádza v Kapitolskom múzeu v Ríme. Známka má rozmery 44,4 a 54,4 milimetrov vrátane perforácie a vychádza vo forme upraveného tlačového listu so štyrmi známkami.

Známku technikou oceľotlače z plochej platne v kombinácii s ofsetom vytlačila spoločnosť Tiskárna Hradištko. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

Slovenská pošta súčasne s poštovou známkou vydáva obálku prvého dňa s pečiatkou FDC s dátumom 26. 4. 2021 a domicilom mesta Bratislava. Na FDC a na FDC pečiatke sú zobrazené busty Marca Aurelia.

FDC vytlačila technikou oceľorytiny spoločnosť Tiskárna Hradištko. Autorom výtvarného návrhu poštovej známky, FDC a FDC pečiatky je Karol Felix. Autorom rytiny poštovej známky a rytiny FDC je František Horniak.

Viac k témam: poštová známka
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenská pošta vydáva špeciálnu známku, venovaná bude 1900. výročiu narodenia Marca Aurélia © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko