Slovensko opäť zasiahnu veľké horúčavy, v niektorých okresoch môžu teploty stúpnuť až na 34 stupňov

Slovensko opäť zasiahnu veľké horúčavy, v niektorých okresoch môžu teploty stúpnuť až na 34 stupňov

15.8.2022 (Webnoviny.sk) – Na najbližšie dni vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahy pred vysokými teplotami, ktoré platia v popoludňajších a podvečerných hodinách. Na pondelok je vydaná výstraha prvého stupňa prakticky pre celý juh Slovenska, keď sa budú teploty od 13.00 do 18.00 pohybovať v rozsahu 33 až 34 stupňov Celzia.

Na ostatnom území by mali byť teploty pod touto hranicou. SHMÚ to uvádza na svojej webovej stránke.

V utorok 16. augusta by sa situácia zmeniť nemala a platiť by malo prakticky rovnaké počasie ako v pondelok.

Iné to však už bude v stredu 17. augusta, keď je pre okresy Dunajská Streda, Galanta, Šaľa, Nové Zámky, Komárno, Levice, Krupina, Veľký Krtíš a Lučenec vyhlásený 2. stupeň, teda teplota by sa tam mala medzi 13.00 a 18.00 pohybovať na úrovni 35 stupňov Celzia.

Na väčšine okresov západného, juhu stredného a východného Slovenska bude platiť výstraha 1. stupňa, teda teploty sa tam od 13.00 do 18.00 budú pohybovať v rozsahu 33 až 34 stupňov Celzia. Na ostatnom území by sa mali teploty podľa SHMÚ pohybovať pod touto hranicou.

Viac k témam: Extrémne horúčavy, Počasie, Výstrahy
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko opäť zasiahnu veľké horúčavy, v niektorých okresoch môžu teploty stúpnuť až na 34 stupňov © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko