Spolu po podpise s Dzurindom mení názov, „modrá“ z úspešných čias SDKÚ je späť

Spolu po podpise s Dzurindom mení názov, „modrá“ z úspešných čias SDKÚ je späť

24.1.2023 (Webnoviny.sk) – Strana Spolu – občianska demokracia mení svoj názov na Modrá koalícia. Predseda strany Miroslav Kollár a podpredseda strany Pavel Nechala v utorok podali na ministerstve vnútra žiadosť o registráciu zmeny stanov strany s novým názvom.

Zmenu názvu odsúhlasili delegáti mimoriadneho snemu strany v pondelok 23. januára. Ide o ďalší avizovaný krok v spájaní strany Spolu s projektom dvojnásobného expremiéra Mikuláša Dzurindu.

Širšia stredopravá platforma

Cieľom je vytvoriť širšiu stredopravú platformu nielen pre najbližšie parlamentné voľby, ale má ísť o dlhodobú spoluprácu. Prioritnou ambíciou spoločného projektu je zlepšiť život na Slovensku a udržať euroatlantickú orientáciu krajiny.

Tento cieľ sa podľa Miroslava Kollára dá dosiahnuť spoluprácou existujúcich demokratických politických zoskupení, ako aj nových politikov, ktorí majú záujem pomôcť Slovensku zbaviť sa populizmu a extrémizmu a vrátiť sa na trajektóriu rozvoja.

Memorandum o spolupráci

Kollár v pondelok podpísal s Dzurindom Memorandum o spolupráci.

Podpisom memoranda sme aj formálne potvrdili záujem a spoluprácu na založení spoločnej politickej platformy, ktorá bude spájať programovo blízke politické strany a hnutia – najmä na báze členov Európskej ľudovej strany – a bude otvorená pre odborníkov a autority z rôznych oblastí verejného života,“ uviedol Miroslav Kollár.

Najbližší snem strany bude v prvej polovici februára. Prijmú na ňom ďalšie formálne kroky vyplývajúce zo spájania s projektom Dzurindu v zmysle prijatého uznesenia. Dzurinda je spätý s modrou farbou ešte z čias SDKÚ, keď mali aj kampaň „Modrá je dobrá“.

Viac k témam: Memorandum o spolupráci, Predčasné voľby na Slovensku 2023
Zdroj: Webnoviny.sk – Spolu po podpise s Dzurindom mení názov, „modrá“ z úspešných čias SDKÚ je späť © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko