Súd rozhodne o odvolaní Markízy v prípade falšovania zmeniek v septembri, televízia namieta nízky peňažný trest pre Agha

Súd rozhodne o odvolaní Markízy v prípade falšovania zmeniek v septembri, televízia namieta nízky peňažný trest pre Agha

21.7.2022 (Webnoviny.sk) – Najvyšší súd SR zrušil budúcotýždňové verejné zasadnutie o odvolaní spoločnosti Markíza Slovakia vo veci Štefana Agha odsúdeného v kauze falšovania miliónových zmeniek.

Falšovanie miliónových zmeniek

Ako vyplýva z rozpisu pojednávaní súdu, zároveň vytýčil nový termín na 7. septembra. Markíza, ktorá má v kauze zmeniek postavenie poškodeného, sa odvolala proti rozhodnutiu prvostupňového súdu vo veci náhrady škody.

V kauze falšovania miliónových televíznych zmeniek uznal Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku Agha v októbri minulého roku za vinného a uložil mu trest 13 rokov väzenia.

Odpykať si ho má v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Súd tiež obžalovanému uložil peňažný trest 5-tisíc eur. Pokiaľ by ho nezaplatil, súd určil náhradný trest v rozmedzí päť mesiacov väzenia.

Agha chytili v Prahe

Agh tvrdil, že proti verdiktu podal odvolanie. Súdy však nič také neevidovali, preto rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť. Odsúdený následne odišiel do Prahy, tam ho však zadržala polícia a súd rozhodol o jeho vydaní na Slovensko. Momentálne si už odpykáva trest.

Vo veci falšovania miliónových zmeniek boli právoplatne na tresty 19 rokov väzenia odsúdení aj podnikateľ Marian Kočner a bývalý riaditeľ Markízy Pavol Rusko.

Viac k témam: Súd zmenky Markízy (M. Kočner P. Rusko), Súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Súd rozhodne o odvolaní Markízy v prípade falšovania zmeniek v septembri, televízia namieta nízky peňažný trest pre Agha © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko