Sudca ŠTS odmietol obžalobu voči Kováčikovi a Koščovi, vysvetlil aj dôvody

Sudca ŠTS odmietol obžalobu voči Kováčikovi a Koščovi, vysvetlil aj dôvody

8.11.2021 (Webnoviny.sk) – Špecializovaný trestný súd (ŠTS) odmietol obžalobu pre podozrenia z korupcie voči bývalému špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi a bývalému príslušníkovi Slovenskej informačnej služby (SIS) Petrovi Koščovi, ktorý je známy pod prezývkou „Pán X“.

Ako informuje spravodajský portál televízie Joj noviny.sk, sudca Michal Truban v 18-stranovom zdôvodnení vysvetľuje, prečo tak urobil. Poukazuje na procesné pochybenia a tiež na to, že v prípade oboch obvinených stále nie je rozhodnuté o postupe podľa známeho paragrafu 363 Trestného poriadku.

Sudca vrátil obžalobu späť špeciálnemu prokurátorovi, ktorý voči tomuto rozhodnutiu ešte môže podať sťažnosť. Bývalého člena SIS Petra Košča, ktorý je na úteku a v policajnom pátraní, obvinili z toho, že mal podplatiť Dušana Kováčika sumou 50-tisíc eur, o čom vypovedal kajúcnik Bernard Slobodník.

„Boli to procesné pochybenia závažného charakteru, ktoré mali bezprostredný vplyv na výkon práva na obhajobu. Tam plynie lehota na rozhodnutie o návrhu podľa paragrafu 363, takže otázne teraz bude, akým spôsobom Generálna prokuratúra SR zareaguje na túto skutočnosť, že bola odmietnutá obžaloba,“ priblížil obhajca Kováčika Erik Magál.

Viac k témam: Obžaloba, Paragraf 363 Trestného poriadku
Zdroj: Webnoviny.sk – Sudca ŠTS odmietol obžalobu voči Kováčikovi a Koščovi, vysvetlil aj dôvody © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko