Sulík navrhne zavedenie registrovaných partnerstiev. Kotleba chce homosexuálov posielať na liečenie

Sulík navrhne zavedenie registrovaných partnerstiev. Kotleba chce homosexuálov posielať na liečenie

Práva LGBT+  komunity sa často stávajú predmetom sporov. Na Slovensku je táto téma dlhodobo zneužívaná a krajina je rozdelená na dva tábory. Podobne je na tom aj naša politická scéna, niektoré strany svoj politický program stavajú prakticky len na nenávisti.

Zatiaľ čo téma sprísnenia interrupcií je na stole každého pol roka, otázka registrovaných partnerstiev sa neotvára tak často. Hoci sa téma LGBT+ ľudí v negatívnom kontexte objavuje takmer stále, paradoxom je, že sa na politickej pôde poriadne neotvorila už viac ako 10 rokov. Tento rok sa to však zmení.

Strana SaS sa rozhodla na najbližšiu parlamentnú schôdzu predložiť zákon o registrovaných partnerstvách. „Určite je potrebné prijať zákon o registrovaných partnerstvách, ktorý pomôže LGBTI komunite v ich právach. Bude to však v súčasnom rozložení parlamentu ťažký boj,“ povedal pre Startitup.sk poslanec SaS a tímlíder pre osobné slobody Miroslav Žiak.

Násilie aj nenávisť

Podľa Žiaka je potrebné o téme viac hovoriť, pretože sa v spoločnosti veľmi zneužíva. „Strana SaS vždy hájila a aj bude hájiť práva menšín. Túto tému je o to viac potrebné otvárať, keďže niektorí politici majú len jedinú náplň práce- a to obmedzovať LGBTI komunite práva, osočovanie ich ale aj sprísňovať potraty,“ tvrdí poslanec. „Taktiež sa zvyšuje násilie na LGBTI komunite, ktoré musíme urýchlene odsúdiť, lebo ak toto zostane nepovšimnuté, tak agresori budú naberať na odvahe,“ upozornil.

Viac info na startitup.sk

0Shares
Slovensko Správy