Sulík považuje za dôležité uctiť si Lasicu, SaS navrhne vláde vyhlásiť na jeho počesť štátny smútok

Sulík považuje za dôležité uctiť si Lasicu, SaS navrhne vláde vyhlásiť na jeho počesť štátny smútok

19.7.2021 (Webnoviny.sk) – Strana Sloboda a solidarita (SaS) navrhne koaličným partnerom, aby vláda v súvislosti s úmrtím Milana Lasicu vyhlásila štátny smútok. SaS to uviedla v tlačovej správe, ktorú zaslal hovorca strany Ondrej Šprlák.

„Osobnosť, akou bol Milan Lasica, ovplyvnila celé generácie. Jeho nezabudnuteľný humor a múdrosť nám budú v tomto uponáhľanom svete chýbať. Slovensku a kultúrnej scéne dal skutočne veľa. Považujem preto za dôležité, aby sme si z úcty a vďaky, uctili tohto velikána aj formou štátneho smútku,“ povedal predseda SaS Richard Sulík.

Komik, herec a spevák Milan Lasica zomrel v nedeľu 18. júla večer vo veku 81 rokov. Ako prvý informáciu priniesol denník Sme. Potvrdil mu to zdroj blízky orchestru Bratislava Hot Serenaders, s ktorým Lasica v nedeľu vystupoval v bratislavskom Štúdiu L+S. Herec odpadol počas interpretácie piesne a nepodarilo sa ho oživiť.

Viac k témam: štátny smútok, úmrtie Milana Lasicu
Zdroj: Webnoviny.sk – Sulík považuje za dôležité uctiť si Lasicu, SaS navrhne vláde vyhlásiť na jeho počesť štátny smútok © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko