Sulík rieši vládnu krízu veľmi neštandardným spôsobom. Spory si majú partneri vydiskutovať vo vnútri koalície, tvrdí Marušiak

Sulík rieši vládnu krízu veľmi neštandardným spôsobom. Spory si majú partneri vydiskutovať vo vnútri koalície, tvrdí Marušiak

12.7.2022 (Webnoviny.sk) – Politológ Juraj Marušiak sa domnieva, že spôsob, akým sa strana Sloboda a Solidarita (SaS) snaží vyriešiť problémy v koalícii nie je vhodný.

Matovičov odchod do parlamentu

„Spory vo vnútri vlády sa takýmto spôsobom neriešia. Poukázal by som na to, že vo väčšine prípadov koaliční partneri aj v minulosti mali záujem, snažili sa, aby takéto spory vo vnútri koalície boli riešené inak. Najprv sa riešil vo vnútri koalície na pôde koaličnej rady, úrovni predsedov vládnych strán a až potom na verejnosti,“ reagoval na informáciu o zaslaní listu Richarda Sulíka (SaS) predsedovi vlády SR Eduardovi Hegerovi.

Spôsob zverejnenia listu v rovnakom čase, ako ho doručili predsedovi vlády, je tiež podľa Marušiaka neštandardný.

„Myslím si, že koalície nemôžu takýmto spôsobom fungovať, bez ohľadu na to, čo si myslíme o politickom štýle Igora Matoviča a bez ohľadu na to, aký môže mať človek názor na pôsobenie tejto vlády,“ dodal politológ.

Sulík vsadil na novú koaličnú zmluvu

Predseda strany SaS Sulík nezverejnil v liste zaslanom premiérovi ďalšie podmienky zotrvania liberálov vo vláde.

V liste znova iba zopakoval, že jedinou podmienkou SaS je vláda bez lídra OĽaNO Igora Matoviča. Prioritou SaS je podľa Sulíka naďalej zostať vo vládnej koalícii a vo vláde.

„Ešte stále je čas nanovo naštartovať našu spoluprácu na základe nových pravidiel. Strana SaS preto navrhuje koaličným partnerom uzavrieť novú koaličnú zmluvu,“ konštatoval Sulík s tým, že bude čakať na vyjadrenie premiéra Hegera a kroky smerujúce k rokovaniu o novej koaličnej zmluve.

Viac k témam: Koaličná kríza, pád vlády
Zdroj: Webnoviny.sk – Sulík rieši vládnu krízu veľmi neštandardným spôsobom. Spory si majú partneri vydiskutovať vo vnútri koalície, tvrdí Marušiak © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko