Ukrajinská armáda bude naďalej oslobodzovať okupované územia, Zelenskyj hovorí o jasných plánoch a krokoch vojenských operácií

Ukrajinská armáda bude naďalej oslobodzovať okupované územia, Zelenskyj hovorí o jasných plánoch a krokoch vojenských operácií

26.9.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa v pondelok stretol so svojím najvyšším bezpečnostným a vojenským štábom a prediskutoval plány na „ďalšiu deokupáciu“ ukrajinského územia. Referuje o tom spravodajský web CNN.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Účastníci si vypočuli informácie o operačnej situácii v prvej línii. Boli prijaté rozhodnutia o aktívnej činnosti obranných síl s cieľom ďalšej deokupácie územia Ukrajiny,“ uviedla vo vyhlásení Zelenského kancelária. Medzi prítomnými boli minister obrany Oleksij Reznikov a hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Valerij Zalužnyj.

Vývoj vojny sa začiatkom tohto mesiaca obrátil v prospech Kyjeva po tom, čo ukrajinská armáda vyhnala ruské sily z Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny a oslobodila obrovské územia. Zároveň ďalej postupuje do Donbasu i na juhu v Chersonskej oblasti.

Ukrajinská úspešná ofenzíva znamenala problémy pre ruského vodcu Vladimira Putina, ktorý minulý týždeň oznámil „čiastočnú mobilizáciu“, aby podporil inváziu Moskvy. Táto stratégia sa u mnohých občanov Ruska stretla s kritikou. Počas protestov naprieč celou krajinou dosiaľ zadržali viac ako 2000 demonštrantov.

Viac k témam: Armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajinská armáda bude naďalej oslobodzovať okupované územia, Zelenskyj hovorí o jasných plánoch a krokoch vojenských operácií © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet