Urobte všetko pre zvýšenie bezpečnosti zamestnancov pracujúcich v skladoch

Urobte všetko pre zvýšenie bezpečnosti zamestnancov pracujúcich v skladoch

Riziko pracovných úrazov je v mnohých firmách stále vysoké. Napriek viacerým opatreniam sa úplne nedá zabrániť pracovným úrazom, avšak prioritou firiem by malo byť vytvorenie čo najlepších podmienok, aby riziko pracovných úrazov bolo čo najnižšie.

Ak podnikáte, urobte všetko pre zvýšenie bezpečnosti zamestnancov pracujúcich v skladoch.

Bezpečné montážne plošiny

 

Montážne plošiny sú jedným z prídavných zariadení, ktoré sa využívajú v skladových priestoroch. Využívajú sa, ako už z názvu vyplýva, na prácu vo výške. Nasúvajú sa na nosné vidlice vysokozdvižných vozíkov a po ukončení montáže je možné ich jednoducho odpojiť.

 

Práve pri týchto montážnych plošinách, klietkach je potrebné myslieť na bezpečnosť. Plošiny musia byť pevne upevnené a hlavne, nesmú byť preťažované. Chybou viacerých firiem je to, že sa na nich nachádza viac materiálu/osôb, ako je povolená maximálna nosnosť, čím vznikajú pracovné úrazy.

Zabezpečte preto čo najbezpečnejšie montážne plošiny, ktoré majú pevnú konštrukciu a dlhú životnosť.

 

Kvalitné sedenie pre manipulačnú techniku

 

V skladových priestoroch sa využíva aj manipulačná technika, napríklad vysokozdvižné vozíky, či paletové vozíky. Aby však nebola ohrozená bezpečnosť zamestnancov, odporúča sa pravidelne kontrolovať sedenie na manipulačnej technike.

 

Najlepšie sú sedačky značky Grammer. Mechanicky odpružená sedačka Grammer zaručí maximálne pohodlie pri práci s manipulačnou technikou a neohrozí tak zdravie zamestnanca, ktorý bude obsluhovať manipulačnú techniku.

 

Urobte všetko pre zvýšenie bezpečnosti zamestnancov pracujúcich v skladoch. Odporúčame vám okrem bezpečných montážnych plošín a kvalitného sedenia na manipulačnej technike myslieť na dostupnosť ochranných pracovných pomôcok ako pracovných rukavíc, prilieb, odevov, obuvi, či pracovných okuliarov. Zamestnanci skladov musia mať neustály prístup k novým ochranným pracovným pomôckam.

 

Zdroj obrázka:

 

Autor:Roman Zaiets  / Shutterstock.com

0Shares
Slovensko Správy Veda a technika