V Martine vycvičia viac ako 300 nových vojakov, čakajú ich školenia a tréningy

V Martine vycvičia viac ako 300 nových vojakov, čakajú ich školenia a tréningy

4.8.2022 (Webnoviny.sk) – Základňa výcviku a mobilizačného doplňovania v Martine už po tretíkrát v tomto roku otvorila svoje brány pre 231 čakateľov a 154 kadetov Akadémie ozbrojených síl, ktorí tu absolvujú základný vojenský výcvik. „Martinské kasárne sa na najbližších sedem týždňov stali druhým domovom pre 385 nových vojakov,“ uviedlo ministerstvo obrany SR (MO SR) na sociálnej sieti.

Budúci vojaci majú pred sebou sedem týždňov náročnej prípravy, počas ktorej nadobudnú základné teoretické vedomosti a praktické zručnosti potrebné pre vojaka v prípravnej štátnej službe. Okrem iného absolvujú streleckú, taktickú, ženijnú a zdravotnú prípravu a záverečný trojdňový kurz prežitia v prírode, ktoré postupne preveria fyzickú zdatnosť a psychickú odolnosť uchádzačov.

Cieľom výcviku základného vojenského výcviku je vycvičiť a vychovať profesionálov pripravených na výkon základných funkcií v útvaroch a zariadeniach ozbrojených síl SR. Naučiť ich základným vedomostiam a praktickým zručnostiam v ovládaní zbraní, prideleného materiálu a tým vytvoriť predpoklady pre ďalší odborný a kariérny rast.

Viac k témam: Slovenskí vojaci, Výcvik vojakov
Zdroj: Webnoviny.sk – V Martine vycvičia viac ako 300 nových vojakov, čakajú ich školenia a tréningy © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko