V Senici majú nový náhradný byt slúžiaci ako útočisko v krízových situáciách

V Senici majú nový náhradný byt slúžiaci ako útočisko v krízových situáciách

15.5.2021 (Webnoviny.sk) – Mesto Senica má po rekonštrukcii kancelárskych priestorov v Domove sociálnych služieb na Štefánikovej ulici k dispozícii byt dočasného náhradného bývania. Podľa primátora Martina Džačovského bude slúžiť občanom Senice ako útočisko v krízových situáciách, kedy nebudú môcť bývať v pôvodných domovoch. Taká situácia sa môže vyskytnúť napríklad v prípade živelných pohrôm.

Už v minulosti sme sa stretli so situáciami, kedy sme museli riešiť a urýchlene zháňať náhradné bývanie pre našich občanov. Či už išlo o vyhorený byt, uletenú strechu bytovky alebo zaznamenaný neznámy plyn v bytovke. Keďže mesto doteraz nedisponovalo takouto bytovou jednotkou, využívali sme napríklad služby hotelov,“ povedal Džačovský.

Jeho želaním je, aby bol novozrekonštruovaný dvojizbový byt z takýchto dôvodov využívaný čo najmenej. Byt je určený na ubytovanie len na nevyhnutný čas a pre najviac šesť osôb.

Byt s dvoma izbami, kuchyňou a príslušenstvom bol kompletne zrekonštruovaný, vrátane výmeny okien a podláh, a vybavený nábytkom a domácimi spotrebičmi. Mesto Senica investovalo do bytu 15-tisíc eur.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Krízový plán, náhradné nájomné byty, pomoc, živelná pohroma
Zdroj: Webnoviny.sk – V Senici majú nový náhradný byt slúžiaci ako útočisko v krízových situáciách © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko