Požiar vo Velickej doline zrejme spôsobili zberači lesných plodov (foto)

Požiar vo Velickej doline zrejme spôsobili zberači lesných plodov (foto)

21.7.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 21. júla 9:15

Požiar mladého lesa, ktorý vypukol v stredu vo Velickej doline nad Tatranskou Poliankou sa hasičom podarilo uhasiť ešte v stredu vo večerných hodinách.

Potvrdil to pre agentúru SITA operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove. Zasiahol necelých 0,1 hektára územia. Na mieste zasahovalo do dvadsať profesionálnych aj dobrovoľných hasičov s ôsmimi kusmi techniky.

Podľa informácií na facebookovom profile Tatranského národného parku majú požiar pravdepodobne na svedomí zberači lesných plodov.

„Aj preto opäť apelujeme na návštevníkov Tatranského národného parku, aby boli zvlášť v týchto dňoch pri potulkách prírodou obozretní a pamätali na to, že riziko požiarov stúpa priamo úmerne s ortuťou v teplomere. Nie vždy sa totiž podarí dostať plamene takto rýchlo pod kontrolu,“ upozorňuje národný park na sociálnej sieti. Podľa hasičov sú však zatiaľ príčiny vzniku požiaru v štádiu vyšetrovania.

Viac k témam: Požiar, Požiar lesa, Vysoké Tatry
Zdroj: Webnoviny.sk – Požiar vo Velickej doline zrejme spôsobili zberači lesných plodov (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko