Viac ako polovica Slovákov očakáva po voľbách koalíciu Hlasu so Smerom

Viac ako polovica Slovákov očakáva po voľbách koalíciu Hlasu so Smerom

29.11.2021 (Webnoviny.sk) – Účasť strany Hlas-sociálna demokracia (Hlas-SD) vo vládnej koalícii so stranou Smer-sociálna demokracia (Smer-SD) očakáva po najbližších parlamentných voľbách viac ako polovica respondentov. Vyjadrilo sa tak 52,4 percenta opýtaných.

Prieskum agentúry Ako

Z toho 18,8 percenta koalíciu Smer-SD a Hlas-SD určite očakáva a 33,6 percenta ju skôr očakáva. Naopak, takúto situáciu neočakáva 36,9 percenta respondentov. Až 10,8 percenta opýtaných sa k otázke nechcelo alebo nevedelo vyjadriť.

Vyplýva to z reprezentatívneho telefonického prieskumu, ktorý pre agentúru SITA uskutočnila agentúra Ako na vzorke 1000 respondentov. Zber dát sa udial v dňoch 8. – 16. novembra 2021. Respondenti odpovedali na otázku: Očakávate alebo neočakávate, že po najbližších parlamentných voľbách strana Hlas-SD pôjde do vládnej koalície so stranou Smer-SD?

Koalíciu očakávajú častejšie muži

Účasť strany Hlas-SD v koalícii so stranou Smer-SD častejšie očakávajú muži, skôr mladší ľudia do 49 rokov, skôr vzdelanejší, obyvatelia Bratislavského kraja, občania slovenskej národnosti a voliči strán Progresívne Slovensko, KDH, Smer-SD a SaS.

Podľa zistených výsledkov účasť Hlasu-SD v koalícii so Smerom-SD očakáva 45 percent voličov Hlasu-SD. Z toho 8 percent určite očakáva a 37 percent skôr očakáva. Naopak, takúto situáciu neočakáva 44 percent voličov Hlasu-SD. Z toho určite neočakáva 14 percent a skôr neočakáva 30 percent opýtaných.

Pokiaľ ide o voličov Smeru-SD, tak 67 percent opýtaných očakáva koalíciu s Hlasom-SD. Z toho 30 percent určite očakáva a 37 percent skôr očakáva. Takúto koalíciu neočakáva 30 percent opýtaných voličov Smeru-SD. Z toho určite neočakáva 8 percent a skôr neočakáva 22 percent opýtaných.

Viac k témam: Prieskum
Zdroj: Webnoviny.sk – Viac ako polovica Slovákov očakáva po voľbách koalíciu Hlasu so Smerom © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko