Vláda zverejní nahrávku z rokovania o plošnom testovaní, lož nemôže byť podľa Matoviča donekonečna pracovným nástrojom

Vláda zverejní nahrávku z rokovania o plošnom testovaní, lož nemôže byť podľa Matoviča donekonečna pracovným nástrojom

13.1.2021 (Webnoviny.sk) – Vláda v stredu schválila zverejnenie časti zvukového záznamu zo svojho 65. rokovania, z ktorého sú zrejmé postoje členov vlády k plošnému testovaniu. Vyplýva to z programu 66. rokovania vlády. Ministri tak spravia za účelom informovania verejnosti.

„Lož nemôže byť donekonečna pracovným nástrojom. Bohužiaľ, stalo sa pravidlom, že náš kolega na vláde hovorí niečo úplne iné, ako následne komunikuje v médiách. Naposledy o tom, ako je jeho strana veľmi veľmi proti celoplošnému testovaniu, čo je lož,“ priblížil vo svojom profile na sociálnej sieti premiér Igor Matovič (OĽaNO).

Viac o téme: Koronavírus

Vláda v stredu preto podľa jeho slov hlasovaním rozhodla, že urobí precedens a zverejní zvukovú nahrávku zo záveru rokovania z pondelka 11. januára. „Sám som zvedavý na presný záznam,“ dodal premiér.

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) pred dnešným zasadnutím kabinetu uviedol, že minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS) na rokovaní vlády 11. januára explicitne povedal, že je za celoplošné testovanie obyvateľov Slovenska na koronavírus.

Sulík sa pre médiá v utorok 12. januára vyjadril, že v celoplošnom testovaní na území celého Slovenska jeho strana nevidí zmysel. Naopak, je to podľa neho mrhanie personálnymi, organizačnými a materiálnymi zdrojmi.

Viac k témam: Celoplošné testovanie, Koronavírus, minister hospodárstva SR, minister obrany SR, premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Vláda zverejní nahrávku z rokovania o plošnom testovaní, lož nemôže byť podľa Matoviča donekonečna pracovným nástrojom © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko