Vojenská polícia zorganizovala zážitkový kemp pre deti z detského domova, zúčastnili sa aj Ukrajinci

Vojenská polícia zorganizovala zážitkový kemp pre deti z detského domova, zúčastnili sa aj Ukrajinci

6.8.2022 (Webnoviny.sk) – Vojenská polícia aj tento rok organizovala zážitkový kemp pre deti z detského domova. „Spolupráca medzi Detským domovom v Kráľovej Lehote a odborom krízového manažmentu, výcviku a kynológie Vojenskej polície z Hronseku a Vlkanovej trvá už od roku 2011. Práve vďaka nej sa deti popri zábave učia zaujímavé a najmä užitočné zručnosti,“ uviedol na sociálnej sieti minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO).

V prvý augustový týždeň znova pripravili vojenskí policajti pre chovancov, medzi ktorými nechýbali ani dvaja utečenci z Ukrajiny Bogdan z charkovskej oblasti a Anatolij z kyjevskej oblasti, zaujímavý trojdňový program.

„Spočiatku to boli len statické ukážky výzbroje a výstroja vojenskej polície a praktických ukážok. Postupne sme prešli na formu viacdňového programu s vojenskou problematikou. Sme radi, že sa stretáva u nich s pozitívnou odozvou. Tajne dúfame, že z chovancov raz vyrastie budúci príslušník Ozbrojených síl SR či dokonca Vojenskej polície,“ povedal riaditeľ odboru krízového manažmentu a výcviku a kynológie VP Vlkanová – Hronsek podplukovník Marián Turanský.

„V tomto roku sme pre deti pripravili trochu náročnejší program, pretože boli medzi nimi aj starší chlapci. Po privítaní v našom centre vo Vlkanovej dostali základy zo zdravotníckej prípravy, aby si vedeli v prípade potreby navzájom poskytnúť prvú pomoc, nasledovala topografická príprava a ukážky jej praktického využitia. Postavili si stany, v ktorých nocovali. Potom ich čakalo nočné zamestnanie, zamerané na prepatrávanie a prehľadávanie lesného priestoru. Po budíčku rozcvička a po raňajkách presun do Centra výcviku Lešť. V spolupráci s CV Lešť sme pre nich pripravili program na skalnom cvičisku Bralce,“ uviedol inštruktor špeciálneho výcviku Milan Gmiter.

Viac k témam: deti z detských domovov, Vojenská polícia
Zdroj: Webnoviny.sk – Vojenská polícia zorganizovala zážitkový kemp pre deti z detského domova, zúčastnili sa aj Ukrajinci © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko