Voľby do parlamentu by vyhral Hlas, na druhom mieste by bola SaS tesne pred Smerom

Voľby do parlamentu by vyhral Hlas, na druhom mieste by bola SaS tesne pred Smerom

18.11.2021 (Webnoviny.sk) – Voľby do Národnej rady SR (NR SR) by v polovici novembra vyhrala strana Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) so ziskom 18,5 percenta.

Na druhom mieste by sa umiestnila strana Sloboda a Solidarita (SaS), ktorej by svoj hlas odovzdalo 13,6 percenta opýtaných. Tretie miesto by obsadila strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) s dôverou na úrovni 13 percent.

Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý uskutočnila agentúra Ako pre reláciu Na hrane TV JOJ formou telefonického dopytovania od 8. do 16. novembra na vzorke 1 000 respondentov.

Do NR SR by sa dostalo celkovo osem politických subjektov. Na ďalších miestach sa umiestnili hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (9,7 percenta), Progresívne Slovensko (8,7 percenta), Sme rodina (6,8 percenta), hnutie Republika (5,6 percenta) a Kresťanskodemokratické hnutie (5,4 percenta).

Prah parlamentu by neprekročila Aliancia – Szövestég (4,2 percenta), Slovenská národná strana (3,6 percenta), Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (3,5 percenta) či strana Za ľudí (2,2 percenta).

Viac k témam: Politické strany, Prieskum preferencií politických strán
Zdroj: Webnoviny.sk – Voľby do parlamentu by vyhral Hlas, na druhom mieste by bola SaS tesne pred Smerom © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko