Zákaz dúhových vlajok na štátnych budovách Gyimesimu neprešiel, u OĽaNO nenašiel podporu

Zákaz dúhových vlajok na štátnych budovách Gyimesimu neprešiel, u OĽaNO nenašiel podporu

6.10.2022 (Webnoviny.sk) – Poslanci Národnej rady (NR) SR vo štvrtok na 72. schôdzi neposunuli do druhého čítania novelu zákona o štátnych symboloch SR a ich používaní.

Cieľom úpravy bolo zakázať vyvesovať symboly hnutí, organizácií, komunít a ideológií propagujúcich akýkoľvek druh sexuálnej orientácie na budovách a v budovách štátnych orgánov a inštitúcií, ale aj na sídle verejného ochrancu práv. Predkladateľmi návrhu sú nezaradený poslanec a predseda strany Život – Národná strana (Život-NS) Tomáš Taraba a poslanec György Gyimesi z hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO).

„Podľa Ústavy SR sa Slovensko neviaže na nijakú ideológiu ani náboženstvo. V ostatnom období sa však rozmáha trend, pri ktorom niektoré orgány SR verejne podporujú niektoré ideológie najmä vyvesením vlajky prezentujúcu takúto ideológiu,“ uviedli poslanci v návrhu.

Za posunutie zákazu dúhových vlajok do druhého čítania však z OĽaNO zahlasoval len predkladateľ Gyimesi. Ostatní poslanci, vrátane Anny Záborskej, nehlasovali. 

Posunutie zákazu podporili aj všetci prítomní zo Smeru-SD, tarabovci, ĽSNS a Republika. Strana SaS hlasovala proti a nepodporil to ani Hlas-SD.

Viac k témam: Dúhová vlajka, Zákon o štátnych symboloch
Zdroj: Webnoviny.sk – Zákaz dúhových vlajok na štátnych budovách Gyimesimu neprešiel, u OĽaNO nenašiel podporu © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko