Cestujete na dovolenku do Grécka? Nezabudnite sa pred odchodom registrovať

Cestujete na dovolenku do Grécka? Nezabudnite sa pred odchodom registrovať

20.6.2021 (Webnoviny.sk) – Pre cestu do Grécka je stále nevyhnutná registrácia prostredníctvom online formulára, takzvaného Passenger Locator Form. Ten treba vyplniť najneskôr 24 hodín pred vstupom do krajiny. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR o tom informuje na svojej webovej stránke.

Rezort diplomacie zároveň nabáda na obozretnosť pri vypĺňaní formulára, aby obsahoval všetky potrebné údaje, a aby tie boli vypísané správne. Nesprávne vypísané údaje môžu mať za následok, že letecké spoločnosti odoprú cestujúcim nástup do lietadla.

Aerolinky nemôžu formuláre opravovať

„Letecké spoločnosti ani slovenské veľvyslanectvo nemôžu do online formuláru vstupovať a upravovať zadané údaje a nezodpovedajú za chybne vyplnené PLF formuláre pasažiermi,“ uvádza rezort diplomacie.

Viac o téme: Koronavírus

Vo formulári v anglickom jazyku treba okrem osobných údajov uviesť aj údaje o tom, odkiaľ osoba cestuje, dĺžku predchádzajúcich pobytov v iných krajinách či adresu svojho pobytu v Grécku.

Negatívny test je potrebný

Po odoslaní formulára dostane každý cestujúci žiadateľ potvrdzujúci mail o registrácii v online systéme a následne osobný QR kód (v deň príchodu do Grécka, zvyčajne tesne po polnoci), ktorý musí byť predložený pri príchode do Grécka v tlačenej alebo elektronickej podobe.

Ministerstvo zahraničných vecí upozorňuje, že pri vstupe do krajiny je bez ohľadu na spôsob dopravy nutné predložiť negatívny výsledok PCR testu na ochorenie COVID-19. Ten by nemal byť starší ako 72 hodín. Na vstup je možný aj negatívny výsledok antigénového testu, ten nesmie byť starší ako 48 hodín.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, cestovanie, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Cestujete na dovolenku do Grécka? Nezabudnite sa pred odchodom registrovať © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet