Dostaneš flákanec! Počas rokovania o núdzovom stave sa v českom parlamente strhla bitka

Dostaneš flákanec! Počas rokovania o núdzovom stave sa v českom parlamente strhla bitka

21.1.2021 (Webnoviny.sk) – Rokovanie Poslaneckej snemovne českého parlamentu vo štvrtok narušila potýčka medzi nezaradeným poslancom Lubomírom Volným a niekoľkými ďalšími poslancami.

Bitka sa strhla počas rokovania o predĺžení núdzového stavu po tom, ako Volný hovoril bez rúška, urážal kolegov a napadol podpredsedu Snemovne Tomáša Hanzela z ČSSD, ktorý zasadnutiu predsedal.

Incident bude riešiť mandátový a imunitný výbor i polícia, informuje spravodajský portál iDNES.cz.

Volnému vypli mikrofón

Volný, ktorý presadzuje ukončenie núdzového stavu, počas rokovania predstúpil dvakrát pred rečnícky pult, pričom v oboch prípadoch nemal rúško.

Keď mu po druhý raz Hanzel po varovaní, aby „hovoril k veci“, vypol mikrofón, Volný sa vydal za ním a dožadoval sa slova. Následne sa strhla potýčka.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Volný sa bil aj s predsedom sociálnych demokratov v Snemovni Janom Chvojkom, ktorý prišiel Hanzelovi na pomoc.

Predseda dolnej komory českého parlamentu Radek Vondráček Volného vypovedal zo sály. Podľa neho sa mohol Volný napadnutím poslanca dopustiť trestného činu.

Poslanec nerezignuje

Volný nerezignuje na svoj mandát a vyjadril sa, že sa cíti ešte viac povolaný k zastupovaniu ľudí nesúhlasiacich so súčasnou situáciou.

V Snemovni bez rúška pritom Volný nevystupoval sám. Horné dýchacie cesty nemal prekryté aj ďalší nezaradený poslanec Marian Bojko.

V súvislosti s možným porušením hygienických opatrení sa poslancami zaoberá polícia.

Po potýčke rokovanie pokračovalo. Poslanci napokon odsúhlasili predĺženie núdzového stavu do 14. februára.

Viac k témam: bitka, český parlament, núdzový stav, potýčka
Zdroj: Webnoviny.sk – Dostaneš flákanec! Počas rokovania o núdzovom stave sa v českom parlamente strhla bitka © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet