Explózia v českých Olšanoch zrovnala dom so zemou, pod troskami hľadajú preživších (foto)

Explózia v českých Olšanoch zrovnala dom so zemou, pod troskami hľadajú preživších (foto)

18.7.2022 (Webnoviny.sk) – Výbuch v pondelok krátko pred poludním úplne zničil dom v Olšanoch pri Prostějove a zároveň poškodil aj viacero okolitých budov. Informuje o tom spravodajský portál TN.cz s odvolaním sa na hasičov a políciu, ktorá zisťuje príčinu explózie. Zatiaľ pritom nie je jasné, či niekto utrpel zranenia.

„Aktuálne preverujeme, či sa pod troskami zničeného domu niekto nachádza,“ uviedla polícia na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

Na mieste zasahujú všetky záchranné zložky. Hasičom pomáhajú moravsko-sliezski kolegovia.

„Z ostravskej stanice bola na miesto vyslaná špeciálna technika – dvojica kontajnerov určených na stabilizáciu narušených budov a pátranie v zrútených stavebných konštrukciách. Vezieme bioradar, štrbinovú kameru i echolokátor,“ informoval hovorca Jakub Kozák.

Olomoucký kraj – Zasahujeme v Olšanech u Prostějova, kde došlo k demolici domu a poškození dalších domů v okolí. Co bylo příčinou výbuchu a zdali je na místě někdo zraněn zjišťujeme. Policejní mluvčí jede na místo. #policieolk pic.twitter.com/XspGcEt6zy
— Policie ČR (@PolicieCZ) July 18, 2022

Viac k témam: Výbuch domu
Zdroj: Webnoviny.sk – Explózia v českých Olšanoch zrovnala dom so zemou, pod troskami hľadajú preživších (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet