Minister Kuleba vyzval Európsku úniu, aby poslala Ukrajine ďalšie zbrane

Minister Kuleba vyzval Európsku úniu, aby poslala Ukrajine ďalšie zbrane

18.7.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba vyzval Európsku úniu, aby Ukrajine poslala ďalšie zbrane a uvalila na Rusko dodatočné sankcie. Referuje o tom spravodajský web CNN.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Kuleba na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter napísal, že sa obrátil na ministrov EÚ. „Zbrane pre Ukrajinu, sankcie voči Rusku a zodpovednosť Ruska sú tri spôsoby, ako obnoviť mier, posilniť bezpečnosť a chrániť stabilitu v Európe,“ uviedol Kuleba.

Šéf ukrajinskej diplomacie zároveň poďakoval únii za ďalší balík vojenskej pomoci vo výške 500 miliónov eur a jednotlivé štáty požiadal o dodatočnú „bilaterálnu vojenskú pomoc“.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

K otázke ďalších sankcií voči Rusku ukrajinský minister povedal, že presadzuje „energetické embargo, cenový strop pri rope a zákaz všetkých ruských televíznych kanálov“. Taktiež vyzval štáty EÚ, aby podporili osobitný tribunál venovaný ruskej agresii voči Ukrajine.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Sankcie proti Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk – Minister Kuleba vyzval Európsku úniu, aby poslala Ukrajine ďalšie zbrane © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet