Muž strieľajúci na univerzite zohnal použité strelné zbrane v Rakúsku

Muž strieľajúci na univerzite zohnal použité strelné zbrane v Rakúsku

26.1.2022 (Webnoviny.sk) – Muž, ktorý spustil paľbu počas pondelňajšej prednášky na univerzite v nemeckom Heidelbergu, si strelné zbrane zabezpečil v susednom Rakúsku.

Ako informovala nemecká polícia, zbrane si kúpil približne pred týždňom. Dve z nich, ktoré použil pri útoku, kúpil od obchodníka so zbraňami, a tretiu od súkromnej osoby. V oboch prípadoch sa tak stalo na území Rakúska.

Streľba 18-ročného študenta biológie na spomenutej univerzite si vyžiadala život 23-ročnej ženy. Ďalšie tri osoby utrpeli zranenia. Muž podľa polície začal strieľať v posluchárni a následne ušiel von, kde sa sám zabil.

Presný motív útoku je stále predmetom vyšetrovania. Útočník však v minulosti trpel psychickou chorobou. „Nie je možné vylúčiť, že príčinou skutku mohla byť duševná choroba podozrivého,“ uvádza sa v stanovisku polície.

Heidelberg sa nachádza južne od Frankfurtu nad Mohanom a má približne 160-tisíc obyvateľov. Univerzita v tomto meste patrí k najznámejším v Nemecku.

Viac k témam: Nemecká polícia, Ozbrojený útok, Streľba
Zdroj: Webnoviny.sk – Muž strieľajúci na univerzite zohnal použité strelné zbrane v Rakúsku © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet