Na Donbase opäť Rusko útočilo na viac ako 40 obcí len za posledný deň

Na Donbase opäť Rusko útočilo na viac ako 40 obcí len za posledný deň

8.7.2022 (Webnoviny.sk) – Viac ako 40 mestečiek a dedín v regióne Donbas na východe Ukrajiny bolo za uplynulých 24 hodín terčom ruských útokov. Generálny štáb ukrajinskej armády uviedol, že ruské sily sa teraz snažia pokročiť západne od hraníc Luhanskej a Doneckej oblasti smerom k mestám Bachmut a Sloviansk a „nepriateľ viedol ofenzívu v smere na Verchnokamianske s čiastočným úspechom“. Rusi postupujú aj v „oblasti osady Spirne,“ dodal ukrajinský generálny štáb. Informuje o tom portál cnn.com.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Obce Verchnokamianske a Spirne ležia pri hlavnej ceste smerujúcej na západ od mesta Lysyčansk, ktoré ruská armáda okupovala minulý týždeň. Ukrajinský generálny štáb uviedol, že Rusi používajú delostrelectvo, mínomety, salvové raketomety a letecké údery.

Medzinárodná bezpečnostná poradenská firma Cavell Group o vojenskej situácii na Ukrajine v piatok uviedla: „Pokračujú ťažké boje na mnohých cestách a v osadách v okolí mesta Siversk.“ Siversk je posledným mestom na ceste smerujúcej na západ k súmestiu Sloviansk – Kramatorsk.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Ozbrojený útok, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská armáda
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Donbase opäť Rusko útočilo na viac ako 40 obcí len za posledný deň © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet