Nemecko pre zabíjanie civilistov v ukrajinskom meste Buča vyhostí 40 ruských diplomatov

Nemecko pre zabíjanie civilistov v ukrajinskom meste Buča vyhostí 40 ruských diplomatov

4.4.2022 (Webnoviny.sk) – Nemecko sa chystá vypovedať 40 ruských diplomatov v reakcii na zabíjanie civilistov v ukrajinskom meste Buča. Berlín uviedol, že spolu s partnermi pripravuje ďalšie opatrenia.

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková v pondelok povedala, že obrázky z ukrajinského mesta po odchode ruských vojakov „ukazujú zámer ničiť, ktorý prekračuje všetky hranice“.

Obavy majú aj o iné mestá

Ministerka dodala, že obrázky z mesta Buča zároveň odhaľujú „neuveriteľnú brutalitu ruského vedenia a tých, ktorí sa riadia jeho propagandou“.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Šéfka nemeckej diplomacie vyhlásila, že „sa musíme obávať podobných obrázkov z mnohých iných miest na Ukrajine okupovaných ruskými vojakmi“.

Vyhostení diplomati sú hrozbou

„Musíme čeliť tejto neľudskosti silou našej slobody a humanity,“ dodala. Ministerka poznamenala, že „tiež musí byť jasné, že musíme stáť za našou slobodou a byť pripravení brániť ju“.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Baerbocková vyhlásila, že vypovedaní diplomati „každý deň pracovali tu v Nemecku proti našej slobode, proti súdržnosti našej spoločnosti“ a že ich práca je „hrozbou pre tých, ktorí u nás hľadajú ochranu“.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Nemecko pre zabíjanie civilistov v ukrajinskom meste Buča vyhostí 40 ruských diplomatov © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet