Orbán žiada Putina o okamžité prímerie na Ukrajine, pozval ho na stretnutie s lídrami v Budapešti

Orbán žiada Putina o okamžité prímerie na Ukrajine, pozval ho na stretnutie s lídrami v Budapešti

6.4.2022 (Webnoviny.sk) – Maďarský premiér Viktor Orbán v stredu požiadal ruského prezidenta Vladimira Putina, aby vyhlásil okamžité prímerie vo vojne na Ukrajine. Zároveň dodal, že Maďarsko vyhovie ruskej požiadavke platiť za dodávky zemného plynu v rubľoch.

Orbán poznamenal, že s Putinom hovoril telefonicky a vyzval ho, aby ukončil vojenský konflikt na susednej Ukrajine. Podľa vlastných slov tiež ponúkol okamžité usporiadanie konferencie medzi bojujúcimi stranami v hlavnom meste Maďarska.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Navrhol som, aby sa Putin, ukrajinský prezident, francúzsky prezident a nemecký kancelár stretli tu v Budapešti, čím skôr, tým lepšie,“ povedal Orbán. „Nemalo by to byť mierové vyjednávanie ani mierové urovnanie, pretože to trvá dlhšie, ale okamžitá dohoda o prímerí,“ dodal maďarský premiér, ktorý je považovaný za Putinovho najväčšieho spojenca v Európskej únii.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Mierové rokovania, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia, Vojna, Zemný plyn
Zdroj: Webnoviny.sk – Orbán žiada Putina o okamžité prímerie na Ukrajine, pozval ho na stretnutie s lídrami v Budapešti © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet