Ovsjannikovovú odsúdili, držala plagát s nápisom Putin je vrah a pri nohách mala dve bábiky

Ovsjannikovovú odsúdili, držala plagát s nápisom Putin je vrah a pri nohách mala dve bábiky

28.7.2022 (Webnoviny.sk) – Ruskú novinárku Marinu Ovsjannikovovú známu pre svoj protest proti vojne na Ukrajine v ruskej štátnej televízii uznali vinnou z „diskreditácie ruských ozbrojených síl“ po ďalšom proteste. Novinárka dostala pokutu 50-tisíc rubľov. Informuje o tom televízia CNN.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ovsjannikovová na komunikačnej platforme Telegram zverejnila video a fotografiu, ako oproti Kremľu v Moskve drží plagát s nápisom: „Putin je vrah. Jeho vojaci sú fašisti. Zomrelo 352 detí. Koľko detí ešte musí zomrieť, aby ste prestali?“, pričom pri jej nohách boli dve bábiky a ďalšia hračka s červenými škvrnami.

Už krátko po začiatku ruskej invázie na Ukrajinu Ovsjannikovová narušila hlavné večerné spravodajstvo ruskej štátnej televízie, keď vošla do štúdia s transparentom s protivojnovým odkazom.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Na obrazovke sa objavila, keď hovorila moderátorka, pričom mala v rukách transparent s anglickým nápisom „nie vojne“ a odkazom, aby ľudia neverili ruskej propagande. Po proteste ju zatkli, viac ako 14 hodín vypočúvali a napokon dostala pokutu 30-tisíc rubľov.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Ovsjannikovovú odsúdili, držala plagát s nápisom Putin je vrah a pri nohách mala dve bábiky © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet