Podpora vojny na Ukrajine medzi Rusmi klesá a FSB preto plánuje teroristické útoky, Duginová bola prvá

Podpora vojny na Ukrajine medzi Rusmi klesá a FSB preto plánuje teroristické útoky, Duginová bola prvá

23.8.2022 (Webnoviny.sk) – Podpora vojny na Ukrajine medzi ruským obyvateľstvom klesá a ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) naplánovala sériu teroristických útokov s množstvom obetí medzi civilistami.

Na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter to uviedol tajomník ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany Oleksij Danilov.

Duginová bola prvá

Moskva podľa neho plánuje obviniť Ukrajinu z takýchto teroristických útokov.

„V Rusku klesá podpora vojny, Kremeľ potrebuje verejnú mobilizáciu. Očakáva sa, že FSB zorganizuje sériu teroristických útokov v ruských mestách s masovými obeťami medzi civilistami. Duginová je prvá v tejto sérii. Ukrajina, na rozdiel od Ruska, nie je vo vojne s civilným obyvateľstvom,“ poznamenal Danilov.

Rusko a Ukrajina sa obviňuje navzájom

Spomenutá 29-ročná Daria Duginová, dcéra popredného ruského nacionalistického ideológa Alexandra Dugina, zomrela minulý týždeň pri výbuchu auta. FSB obvinila z atentátu ukrajinské špeciálne služby.

Kyjev to poprel a uviedol, že Duginovú zabili ruské špeciálne jednotky. Rusko už v minulosti spáchalo viacero teroristických útokov na vlastné obyvateľstvo, keď chcelo pripísať vinu čečenským bojovníkom.

Viac k témam: Atentát, rusko-ukrajinský konflikt, Teroristické útoky, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Podpora vojny na Ukrajine medzi Rusmi klesá a FSB preto plánuje teroristické útoky, Duginová bola prvá © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet